≫ 

Kako smo došli do toga da nas Britanci tuku gde stignu? Poraz juniora na EP od istog "dželata"

Mlađe selekcije ne mogu na kraj sa timom iz Ujedinjenog Kraljevstva

  • 17
Foto: FIBA.com

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je u drugom meču prve faze U18 Evropskog prvenstva od Velike Britanije 87:85.

Britanci su bili kobni po našu selekciju posle produžetka i nakon što su u drugom poluvremenu preokrenuli dvocifrenu prednost Srbije. Naši igrači su imali +10 na startu drugog dela igre i njihovi rivali su tada zaigrali bolje u napadu.

Prilazili su postepeno i na dva minuta pre kraja preuzeli vođstvo 73:72, a srpski tim nije iskoristio napad za pobedu u završnici regularnih 40 minuta. Nakon toga su Britanci izašli mentalno jači u produžetku i serijom na početku su rešili pitanje pobednika.

Pažin je imao opet napad za pobedu, mada je Srbiji bila potrebna trojka, ali je izblokiran i Srbija je izgubila. Najefikasniji su u srpskom timu bili Đorđe Pažin i Aleksa Marković sa po 14 poena, a Aleksej Pokuševski i Lazar Vasić su imali po 12. Dvocifren je bio i Aleksandar Langović sa 11.

Kod pobednika se istakao Džošua Uduje sa 22 poena, Tosan Evbuomvan je ubacio 18, a Tomiva Sulaiman 17 poena.

Srbija je u prvom kolu pobedila Nemačku 75:68, dok u trećem kolu grupe igra protiv Turske. Turci su Britance rasturili sa 41 poenom razlike (102:61).

Podsećamo da smo pre samo nekoliko nedelja izgubili smo od istog nacionalnog tima i u konkurenciji do 20 godina. Tada je ulog bio nešto veći pošto su Orlići izgubili u osmini finala Evrobasketa za mlade.

VIDEO - Perović veruje u zlato: Amerikanci, Francuzi i Španci su jaki, ali biće zadovoljni 2. 3. i 4. mestom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    28. jul 2019 | 20:17

    Pitajte covica, leona I ostale...

  • PECA

    28. jul 2019 | 21:03

    Deci čiji roditelji nemaju kintu je onemogućeno bilo kakvo bavljenje sportom. Selektuju se samo deca bogatih, moćnih i javnih ličnosti. To je realnost našeg sporta, zato su kasnije i takvi rezultati. Jedina istina i kraj priče!!!

  • FANTOM

    28. jul 2019 | 22:31

    A sad svi na ulice pa bejzbol palice u ruke da vidimo cija majka crnu vunu plete dali ona u crveno- beloj ili ona u crno- beloj marami. Boze koji ste vi moroni! Pa postoje i drugi klubovi bre neznalice u ovoj Stradiji osim Zvezde i Partizana! Kroz istoriju kosarke najmanje poznatih i uspesnih kosarkasa je bre rodjeno u Beogradu! Pa na prste jedne ruke da ih izbrojis i opet ce koji prst ostati slobodan! A i po njima pljujete nedostojni imena njihova da spomenete!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA