≫ 

Srbija ima jak tim: Galinari svestan snage Orlova, ali misli da ima recept kako igrati protiv njih

Bolji smo nego juče, veruje italijansko krilo

  • 1

Košarkaš italijanske reprezentacije Danilo Galinari optimističan je pred početak Mundobasketa u Kini i kaže da se oseća dobro.

Galinari je u jednom trenutku bio pod znakom pitanja za prvenstvo zbog povrede, a posle mečeva na Akropolis kupu bilo je jasno da Italija bez njega i Datomea ne može da parira jačim protivnicima.

- Osećam se dobro sada, kao što sam se osećao i juče. Dosta je prošlo od moje poslednje utakmice, ali smo napravili pomak u poređenju sa prethodnim mečevima - kaže Galinari.

Srbija je na još jednom pripremnom meču u Kini pobedila Italiju sa 71:65, ali je taj trijumf u finišu umalo dovela u pitanje.

Galinari je u tom meču imao 11 poena i šest skokova, a Italijan će se još jednom suprotstaviti istom rivalu u grupnoj fazi SP.

- Srbija je jak tim i jedan od naših ciljeva je bio da ostanemo u egalu do samog kraja. Sada moramo da napredujemo i da se što je bolje spremimo za Mundobasket - istakao je Galinari.

Svetsko prvenstvo počinje 31. avgusta i trajaće do 15. septembra, a Srbija je u grupi sa Italijom, Angolom i Filipinima.

VIDEO - Ovo je put Srbije do finala Mundobasketa: Kompletna analiza grupa i ukrštanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA