≫ 

Kreće ABA Superkup, moguće derbi polufinale: Tomić poziva Zagrepčane, Trinkijeri nasmejao Milojevića

Prvi test za ABA timove startuje u četrvtak

  • 9
ABA Superkup Foto: aba-liga.com

Nova sezona u Regionalnom takmičenju, po mišljenju mnogih najjačem od osnivanja, kreće u četrvtak utakmicama Superkupa, a na programu su četvrtfinala. Čak tri srpska kluba biće na terenu, Mega i partizan odmeriće snage od 17 sati, a Zvezda i Primorska od 20. 

S obzirom da sa sobom nose uloge velikih favorita, za očekivati je prolaz Zvezde i Partizana, koje u tom slučaju čeka međusobni polufinalni okršaj u Zagrebu, gde se inače igra ovosezonski turnir Superkupa ABA lige.

Dan pred utakmicu govorili su akteri prva dva meča, treneri Pertizana, Mege, Primorske i Zvezde, a evo kakva očekivanja su izneli pred sam start novog takmičarskog ciklusa.

Trinkiejri je imao reč uoči meča sa ekipom najdugovečnijeg trenera jednog kluba u regionu, Dejana Milojevića.

- Napokon su gotove pripreme, uvek su preduge i za igrače i za trenere. Imamo dosta novih lica, borićemo se sa ekipom koja je u fantastičnoj formi. Ovo je prvi trofej sezone i još je septembar. Još se traži hemija, ravnoteža i hijerarhija. Ne vidim bolju situaciju da se posle krene sa kupovima i ABA ligom. Konkurencija je vrhunska, ABA liga je izuzetno jaka, biće zanimljivo.

Ova izjava je uspela da nasmeje malo Dejana Milojevića koji je sedeo do Trinkijerija.

- Čast mi je da smo na Superkupu. Prošla sezona je bila jako uspešna. Ove sezone nikada mlađa ekipa, ali stvarno, najstariji igrač ima 22 godine. To nije izgovor, želeli smo tako, imamo talentovane igrače kod kojih se jako brzo vidi napredak. Počeli smo rano sa pripremama. Zadovoljan sam utakmicama na Bahamima. Nasmejao sam se što je Trinkijeri rekao da smo u fantastičnoj formi, ali želimo da to bude za nedelju dana, šalim se malo, naravno. Partizan je kvalitetniji od nas, ali želimo da igramo na mladost, da uvedemo utakmicu da bude zanimljiva. Mislim da će liga biti nikada jača. Biće pravo zadovoljstvo voditi tim u ovoj ligi -  rekao je Milojević.

Zvezda će nakon Partizana i Mege na parket "Draženovog doma", šampion ABA je sačuvao okosnicu tima od prethodne sezone, ugradio u tim velika pojačanja i bez dileme je prvi favorit za osvajanje trofeja.

- Sa moje strane da pozovem publiku da pogleda praznik košarke, dosta kvalitetnih ekipa. Bolje je ljudima da dođu u halu nego da budu po kafićima. Da, osvojili smo Superkup prošle godine. Svi su prošle godine kada smo stigli u Laktaše govorili da nije toliko bitan trofej, ali da je bitno da se osvoji. Hajde da bude tako. Nismo još 100 odsto spremni, igramo sutra protiv dobre ekipe - rekao je Milan Tomić.

Trener Primorske Jurica Golemac zajedno sa igračima biće pred velikim izazovom protiv regionalnog prvaka, slovenački sastav biće na najboljem mogućem testu trenutnih mogućnosti.

- Čast nam je da smo ovde, da budemo u ovom društvu, da budem pored ovih kolega ovde. Pokazaćemo da smo ozbiljni, da nismo samo simpatični. Da damo sve od sebe, da pariramo svim protivnicima. Do sada nismo igrali protiv ekipe kakva je Crvena zvezda, snažna, iskusna, i veselim se da vidim kako ćemo parirati - rekao je Golemac.

Timovi koji su izborili plasman u plej-of ABA lige su nosioci u prvim utakmicama i to tako da finalisti imaju najveće povlastice i ne mogu da se sretnu do potencijalne poslednje utakmice.

Pre dve sezone, kada je ovaj turnir prvi put bio održan, titulu je osvojila Cedevita u Baru, dok će u sada Crvena zvezda braniti trofej iz septembra 2018. koji je osvojila u Laktašima. Cibona će biti domaćin Superkupa.

Superkup ABA lige - četvrtfinale

Četvrtak

Partizan - Mega 17.00

Crvena zvezda - Primorska 20

Petak

Cedevita Olimpija - FMP 17.00

Budućnost - Cibona 20:30

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    25. septembar 2019 | 19:05

    Зашто гробарима предност домаћег терена у полуфиналу..

  • Joni

    25. septembar 2019 | 21:00

    Sta briga grobare oni igraju na svom terenu kod kuce!

  • rade

    25. septembar 2019 | 21:29

    Ne zaboravite instituciju peti sesir ceka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA