≫ 

"Bomba" u reprezentaciji Srbije: Kokoškov dovodi u tim NBA centra srpskih korena

Centar Finiksa Frenk Kaminski mogao bi da obuče dres Srbije

  • 67

Košarkaška reprezentacija Srbije mogla je neočekivano da dobije veliko pojačanje pod obručom u vidu sjajnog centra Finiks sansa Frenka Kaminskog juniora (26, 213).

Bivši selektor Orlova Aleksandar Đorđević propustio je priliku da ga kontaktira i pita za eventualni nastup, jer je imao stav da ne želi strance,  ali novi kouč Igor Kokoškov neće napraviti tu grešku.

Frenk Kaminski Frenk Kaminski je letos bio u Beogradu na kampu "Košarka bez granica" Foto: Marko Jovanović

Američki mediji puni su hvale za ovog momka koji vuče srpsko poreklo s obzirom na to da mu je deda s majčine strane s ovih prostora.

Dok ga legendarni Čarls Barkli poredi sa Dirkom Novickim, ostali su složni u mišljenju da Kaminski Junior umnogome podseća na Divca. Iako trenutno igra na poziciji krilnog centra, Frenk sjajno pokriva i poziciju petice zbog visine od 2.13 centimetara i 110 kilograma koliko ima.

Nikola Jokić, Frenk Kaminski Brate dođi u repku, ti i ja ima čudo da pravimo: Jokić u razgovoru sa Kaminskim na: Foto: Marko Jovanović

Kokoškov je za košmagazin otkrio da razmišlja o Kaminskom.

- Baš sam ga spominjao jednoj novinarki Kingsa i drago mi je da ste to pomenuli. Znam da Kaminski ima delom i srpske korene, pretpostavljam sa majčine strane.

- Ne znam tačno detalje, baš ću to da podelim sa kolegama u svlačionici. Ako govorimo o tom širem spisku, svako ko ima takav potencijal ima pravo i da bude uzet u obzir. Kaminski je NBA igrač, razmatraćemo, videćemo, on je “stretch 5”, ima dobru sezonu, Finiks Sans igraju dobro - rekao je Kokoškov bivši trener Finiks Sansa.

Igor Kokoškov Foto: MN Press

Kaminski ove sezone igra u proseku 24 minuta i ima 10,9 poena po meču i 5,6 skokova.

Takođe Kokoškov je  u intervjuu dopisnicima RTS-a iz Čikaga najavio da će biti razmatran veliki broj igrača.

- Taj spisak će biti glomazan, veliki, najvažnije je da ne propustimo nikog. Najvažnije je da nekog ne zaboravim, biće imena koja već reprezentuju srpsku košarku u NBA. Svi će biti ravnopravni. Nadam se da postoji entuzijazam, želja, ambicija kao i do sada da se reprezentuje svoja zemlja - rekao je Kokoškov, skromno dodavši da se "ne počinje ništa novo".

Video: Koš u Banatskom Brestovcu svedoči o NBA snovima Igora Kokoškova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    23. novembar 2019 | 21:08

    AMAN LJUDI HOCETE LI SHVATITI DA ON NIJE STRANAC? RODJEN JE U AMERICI ALI IMA SRPSKO POREKLO DEDA SA MAJCINE STRANE MU JE SRBIN. NIJE TO ISTO KAO KAD HRVATI DOVEDU LARKINA.

  • Nbgg

    23. novembar 2019 | 19:58

    Samo da je Sale otisao , mnogo sam ga postovao ali kad je poceo da forsira Raduljicu, Bircevica, Lucica videlo se za koga navija a zaboravio je da je to reprezentacija Srbije.... Kokoskov odlican trener i super covek treba mu dati priliku i verovati

  • Dragan

    23. novembar 2019 | 21:32

    On je srbin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA