≫ 

Ostoja o finansijama KK Partizan: Ništa ne brinite, ne dugujemo više od tri miliona evra!

Predsednik Partizana odgovarao na pitanja navijača

  • 32
Koktel KK Partizan, Ostoja Mijailović Foto: Nikola Tomić

"Koliko tačno iznosi dugovanje Partizana?", jedno je od najučestalijih pitanja koje se postavlja novoj upravi na čelu sa predsednikom Ostojom Mijailovićem, a upravo je prvi čovek kluba bio na raspolaganju navijačima na čija je pitanja odgovarao posredstvom klupskog kanala.

Mnoge je interesovalo je poslovanje kluba, finansijska stabilnost i dugovanja kao najbolnija tačka.

- Partizanov dug je poznata tema od prvog dana. Ponoviću tešku cifru od 7.136.000 evra kolika je bilo kada smo došli. Dug je od početka ove sezone je ispod 3.000.000 sa poreskim dugom koji uzima veliki deo tog duga. Sada smo u procesu reprogama tog duga, tražimo adekvatno obezbeđenje koje će garantovani državi za taj poreski dug, tako da ćemo dobiti veliki "diskaunt" što se tiče kamate, sa grejs periodom od dve godine. Tako da ćemo taj dug plaćati na sedam godina. Taj dug smo nasledili, nismo napravili. Kada smo došli bile su svakakve blokade, od institucija, nekoliko BAT-ova i u 2017. i u 2018. godini. Sada to nije slučaj. Finansije su pod kontrolom to ne mora niko da brine.

Govorio je Mijailović i o platama.

- U istoriji Partizan nisu sve plate isplaćene kao što je to bilo prošle sezone. I menadžmentu i stručnom štabu i ljudima u klubu i igračima. Sem četiri igrača gde imamo slučaj da nisu primili jednu platu zbog sudskih presuda koje su došle u tom momentu.

Ostoja Mijailović, Predsednik KK Partizan Beograd Foto: Nikola Tomić

Marfin banka je dugo bila "omča oko vrata" Partizana. Dve strane su odavno na sudu.

- To je bio najveći pojedinačni problem. Tužili smo banku, spor se nalazi u sudu i na to ne možemo da utičemo. To je pitanje za sud kada će biti gotov. U ovom momentu ne plaćamo ništa. Mi smo tužili banku za povraćaj viška uplaćenih sredstava. To je jasno.

KK Partizan i dalje duguje legendarnom treneru Dušku Vujoševiću.

- Dug ka Vujoševiću je bio 2017. godine 400.000 evra. Nešto malo manje, 395.000. Njemu je isplaćeno 210.000 evra, dakle koš 190.000 mu se duguje i isplaćuje mu se mesečno kako se isplaćuje igračima. Sa njim je postignut sporazum, on je neko ko veruje da će dug biti isplaćen. Kada je on bio u bolnici u Istanbulu, imao sam želju i posetio sam ga jer sam tada bio kod Željka Obradovića. Vujošević voli Partizan, često daje savete koje znam delimično i da uvažim jer ima dosta znanja. A da li će doći na neku utakmicu to zavisi od njega. Bio je ranije u klubu, pili smo kafu, ne vidim ništa sporno. On je najtrofejniji trener u istoriji, on je deo Partizana i danas. On je posvećen drugom klubu, radi u drugom klubu, zdravlje mu je na prvom mestu. To kako je on otišao iz kluba, ja stvarno nemam ništa sa tim", rekao je Mijailović.

Video: Ostoja Mijailović o rivalstvu sa Zvezdom i istorijskom večitom derbiju u Zagrebu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😁🇷🇸😁🇷🇸😁

    27. novembar 2019 | 20:06

    Autolimar iz PRISLONICE prica narodu matematiku .Da li je moguce da toliko potcenjuju ovaj narod.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    27. novembar 2019 | 19:33

    Лимарија и математика не иду заједно...а кад ћете једном показати јавно, пред камерама то што причате. Документ, оригинал, са потписом, печатом, меморандумом сд...па ни реални гробари ти не верују, колико вам кошта само тренер циркус-мајстор...

  • Косингас

    27. novembar 2019 | 19:56

    Оно кад лимар почне да користи стручне изразе из економије типа "дискаунт" и "грејс период", да би испао паметан, а овамо нема појма шта то значи. А, кад ће јавности показати те папире? Па, вероватно никад.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA