≫ 

U Valensiji se trči i šutira, nema pritiska i mirnih napada: Marinković opisao šta čeka Zvezdu u EL

Iako je otišao iz Partizana, i dalje prati svaku njegovu utakmicu

  • 0

Košarkaš Valensije Vanja Marinković objasnio je u razgovoru za Partizan TV kakav stil igre gaji njegov tim, uoči meča sa Crvenom zvezdom u Evroligi.

Marinković je u Valensiju otišao iz Partizana, sa kojim je tokom godina vojevao brojne "bitke" protiv večitog rivala i opisao je i kako teče njegov period privikavanja na špansku košarku.

- Svako svakog može da dobije, nikad nema lakih utakmica, jako je teško ali je jako zabavno. Uđeš u ritam posle nekog vremena i bude lakše - opisuje Marinković i konkretizuje kako izgleda igra Valensije, pa i ono što mogu da očekuju Dragan Šakota i njegov tim.

- Dole se trči i šutira, nema toliko pritiska i mirnih napada, što se kaže, kao kod nas u ABA ligi. Skauting nije preterano veliki. Igraš svoju igru i ako dobiješ, dobiješ, ako ne, teraš dalje. A što se tiče Evrolige, moraš da si fizički spreman i o onom drugom moraš da znaš apsolutno sve i ako ne znaš to je kobno.

Objasnio je da se od njega u klubu očekuje da šutira i trči, ali je dodao da ako ide - ide, ako ne ide, ući će neko drugi da radi to isto.

- Priča se. Prvi dan kad sam došao odmah su mi rekli za sve igrače. Jako nas poštuju dole. I sve igrače koji su igrali srpsku košarku, stvarno poštuju i zbog toga mi je bilo lakše - kaže Vanja koji i dalje redovno prati sve utakmice svog bivšeg kluba.

- Pratim svaku utakmicu, možda samo protiv Igokee prvo kolo nisam ispratio. Mi ne igramo u to vreme tako da gledam sve. Mislim da su počeli sjajno Evrokup. 'Ajde ti porazi od Venecije i Tofaša đene đene, ali mislim da super što idu kao drugi u top 16. Nadam se da će do top 8 što nam je izmaklo prošle godine. Što se tiče ABA lige, iskreno nisam očekivao poraze od Primorske i Cedevite Olimpije, Budućnost sam znao da će biti jako teško, nismo dobili dole nekoliko godina. I pored toga su dobili Zvezdu što je jako bitno i za samopouzdanje i plasman. Nadam se da će do finala, a tamo svašta bude - rekao je Marinković.

Sa Novicom Veličkovićem kaže da se čuje svakog drugog ili trećeg dana. Utakmica između njegove Valensije i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 19 časova u hali "Aleksandar Nikolić".

Video: Zvezda iznervirala ekipu Mornara poslednjim košem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA