≫ 

Beli i Bogi nadigrali uspavanog Jokića: Srpski NBA derbi pripao Kingsima posle produžetka i trilera

Srpski reprezentativci se nisu proslavili na ovom susretu

  • 3

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su na gostovanju od Sakramento Kingsa 100:97, i to, posle velikog preokreta u poslednjoj četvrtini. 

Bogdanović je upisao 10 poena, 4 asistencije i 5 skokova, Bjelica je takođe imao 10 poena, uz 12 skokova i 5 asistencija. Nikola Jokić nije imao svoje poentersko veče. Postigao je 7 poena, uz 10 skokova i 6 asistencija.

Od samog starta Denver je zaigrao onako kako ume pa je već posle prve četvrtine imao dvocifrenu prednost od 27:17. Odlična igra nastavila se i do poluvremena, a prednost gostiju je porasla na 57:40.

U nastavku, ispostavilo se da je Denver skupo koštalo to što Nikola Jokić nikako nije uspevao da pronađe svoj ritam i pomogne svom timu vrednom poenima. Tako je do pred sam kraj meča sakupio svega 4 poena, uz sve promašene šuteve za tri.

Sa druge strane, Sakramento je u trećoj deonice zaigrao mnogo bolje i sveo prednost Nagetsa na svega 11 poena.

Do kraja, usledila je furizona završnica popularnih Kraljeva, i to u poslednjih 5 minuta kada je prednost Denvera počela osetnije da se topi na 85:73. Kingsi su zaigrali mnogo bolje, pa je usledila serija od 17:3 posle koje su domaći košarkaši na 22 sekunde do kraja došli do izjednačenja 90:90.

Od dolaska Dragana Šakote Zvezda je savladala Mornar i Valensiju, a danas (17.00) je čeka veliki izazov pošto gostuje Cedeviti Olimpiji u Ljubljani. Pobedom bi stigla rivala po broju trijumfa, a kvota na dvojku je 1,70. Kec je 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Cedevita Olimpija - Crvena zvezda

Sa jedne strane, Bogdanović je prvo promašio za dva, potom uhvatio loptu i pogodio trojku koja je publiku dodatno podigla na noge jer je veliki preokret, pri rezultatu 87:82 bio sve bliži.

Sa druge, Jokić je nastavio svoje loše šutersko veče vezanim promašajima. Domaći košarkaši su posle nove trojke prišli na 89:85, a potom došli i do izjednačenja poenima Badija Hilda na minut do kraja.

Poslednji napad pripao je Denveru, Marej je komplikovao, nije želeo da doda do Jokića i na kraju upropastio napad za pobedu.

U poslednjih 5 minuta viđena je rezultatska klackalica u kojoj su se ekipe smenjivale u vođstvu. Na kraju, Kingsi su imali 3 poena prednosti, a ponovo je Marej imao priliku da izjednači. Međutim, posle odbrane domaćih košarkaša, nije uspeo ni da uputi šut ka košu baš kao i na kraju regularnog dela, pa je pobeda pripala Kingsima.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Harison Barns sa 30 poena, pratio ga je Badi Hild sa dvadesetjednim poenom, dok su Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica upisali po 10 poena uz loše procente šuta iz igre. Bjelica je imao 3/11, 1/1 za tri, a Bogdan  4/16 iz igre i 2/8 za tri poena.

U poraženom timu, Geri Heris je meč završio sa 25 poena, 15je imao Džamal Marej, dok je Nikola Jokić imao sedam poena (3/11 šut iz igre, 0/3 za tri poena), 10 skokova i šest asistencija.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosiljka

    1. decembar 2019 | 08:32

    Jokicu, jel udarila nostalgija? Hajde mrdni se i pokazi im svoja remek dela.A svako ima svoje minus faze i sportski je izgubiti.Vi jedva cekate da negativno pisete o Jokicu i to u poslednje vreme.

  • Abc

    1. decembar 2019 | 10:06

    Ja ne znam sta se desava sa ovim Jokicem. Trenutno igra gore od prosecnog NBA igraca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA