≫ 

Džejms leteo i zakucavao, CSKA isprašio Himki za petu u nizu!

Šampion Evrope silan na gostovanju u Podmoskovlju - 78:69

  • 0
Majk Džejms Foto: Screenshot/You Tube

Možda Himki može da se nosi sa Armejcima kada je reč o VTB ligi, međutim kada dođu na red utakmice Evrolige zna se stariji. Šampion Evrope je vezao petu pobedu najelitnijem takmičenju i to na gostovanju u Podmoskovlju gde je slavio sa 78:69 i drugi put ove sezone uzeo meru timu Rimasa Kurtinaitisa.

Od početka pa do kraja utakmice CSKA je kontorlisao igru i dešavanja na parketu, a kako su prolazile četvrtine prednost im je samo rasla. Na krilima razigranog majstora Majka Džejmsa koji je ubacio na kraju 21 poen, izabranici Dimitrisa Itudisa su povećavali prednost do maksimalnih +21 na kraju treće četvrtine (59:38).

Zaista je sjajnu rolu imao Amerikanac sa brojem pet u dresu CSKA, a možda najbolji potez večeri izveo je sredinom treće četvrtine kada je zakucao loptu u lice košarkašima Himkija. Jako je bio raspoložen za igru, o čemu svedoče i njegovi potezi.

Tek u poslednjoj deonici Himki je predvođen sjajnim Aleksejem Švedom (27 poena, 5/10 za tri) delimično ublažio poraz, pošto nije imao adekvatnu podršku saigrača za ozbiljniji povratak u meč. Stefan Jović je utakmicu završio sa devet poena, tri skoka i četiri asistencije.

U redovima pobednika pored maestralnog Džejmsa istakli su se Fojtman koji je zabeležio dabl-dabl (15 poena, 14 skokova), Sent Ros sa 12, kao i Kajl Hajns sa 13 poena.

Posle nove pobede CSKA je i dalje drugi na tabeli iza Efesa, dok Himki nakon drugog vezanog poraza u Evroligi ostaje izvan top 8 pozicije.

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA