≫ 

Srpske košarkašice pred vratima OI, "pala" je Nigerija u ključnoj bici za Tokio!

Devojke Marine Maljković ostvarile najvažniju pobedu, overa plasmana protiv nejakog Mozambika

  • 10
ana dabović Foto: MN Press

Najbolje srpske košarkašice savladale su Nigeriju u najvažnijoj utakmici za plasman na Olimpijske igre u Tokiju rezultatom 70:64 i tako napravile najveći iskorak ka odlasku na najveću planetarnu smotru sportista gde će braniti "bronzu" iz Rija.

Za taj cilj potrebno je još da se savlada najlošija selekcija sa turnira koji se igra u Beogradu, Mozambik (nedelja, 17).

košarkašice srbije Foto: MN Press

Podsetimo, poražene su naše devojke u prvoj rundi od šampionki sveta SAD, pa su dueli sa Nigerijkama i Mozambikom bile ključne za prolaz, a onaj najvažniji je pretvoren u pobedu, pošto je savladan daleko kvalitetniji rival od dva preostala.

Sonja Vasić i Jelena Bruks napadački su prednjačile u našem timu, postigle su više od polovine poena za Srbiju, ali ne može se ignorisati i učinak ostalih sjajnih devojaka koje su lavovski iznele ovaj meč.

Vasićeva je utakmicu završila sa 21 poenom, Bruks sa 17, dok je i te kako važan doprinos dala i Ana Dabović sa 11.

srbija - nigerija Foto: MN Press

Posle egal prve deonice, naše devojke su u nastavku polako počele rezultatski da se odvajaju, odbrana je sjano funkcionisala, što je, uz dva jaka napadačka aduta, bilo dovoljno da poslednji period meča povedu 13 razlike (59:46).

Međutim, nisu se predavale Nigerijke, zaigrale su agresivno na svakom delu terena i razlika se topila, a u redove našeg tima ulazila nervoza...

Finiš je, neočekivano, poprimio dramatične obrise kada su naše rivalke svele minus na samo četiri poena (66:62), a imale su i napad da se još više približe. Sedamdesetak sekundi pre kraja, krenule su u tranziciju, i onda je Vasićeva izvela jedan od najvažnijih poteza utakmice: gotovo se bacila na loptu i "presekla" pas, te su tako naše košarkašice "ukrale" još vremena i sačuvale prednost.

U napadu koji je usledio, mnogo je pomoglo i to što su se naše devojke upisale skok u napadu, te tako obezbedile još mirniju završnicu u kojoj su rutinirano odbile napade rivalki.

Video: Košarkašice Srbije posle osvojene bronzane medalje na EP gošće Telegrafa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA