≫ 

Moćni Zajon Vilijamson postavio nove NBA rekorde i stao uz rame Šeku!

Uz legendarnog Šekila, Zajon je tek drugi košarkaš koji je u karijeri do prvih 200 poena došao uz procenat šuta veći od 55 odsto

  • 5
Denver Nagets Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Bostona pobedili su Los Anđeles Kliperse sa 141:133 posle 2 produžetka, dok je Oklahoma bila bolja od Nju Orleansa na gostovanju sa 123:118.

Seltiksi su tek posle dodatnih perioda igre slomili Kliperse, Boston je imao raspoloženog Tejtuma, strelca 39 poena, ali je Vilijams parirao sa 35 uz osam asistencija i šest skokova, što je bilo dovoljno da se "zakuva". U poslednjim trenucima meča, trojkom je tim iz Los Anđelesa izborio produžetke, u većem delu ovog perioda su Klipersi vodili, ali su posle 134:132 za Boston potpuno pali u seriji 7:1.

Oklahoma na pobedi može da se zahvali Galinariju, strelcu 29 poena, Zajon Vilijams (32 poena, šest skokova) nije imao adekvatnu podršku, pa će novi trijumf Pelikani tražiti u narednoj utakmici protiv Portlanda. Ekipe su se u velikom delu meča smenjivale u vođstvu, ali posle 111:100, Nju Orleans više nije bio u prednosti i Pelikani su napravili trijumfalnu seriju.

Noć će se pamtiti po Zajonovom rekordu - postao je najmlađi igrač u NBA istoriji koji je vezao šest utakmica sa bar 20 poena, usput, košgeterski učinak mu je rekord karijere.

Uz legendarnog Šekila, Zajon je tek drugi košarkaš koji je u karijeri do prvih 200 poena došao uz procenat šuta veći od 55 odsto.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Savršena konekcija Voldena i Mekadua za NBA sekvencu u Areni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    14. februar 2020 | 09:19

    Al' ga poturaju svuda. Dobar košarkaš ali toliku famu i ne zaslužuje. Svaki koš koji da izbacuju sve stranice.

  • Srđan

    14. februar 2020 | 07:51

    Zver Williamson!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA