Noge su mi se tresle, psovali su mi majku, a supruga u bolnici: Perperoglu o najtežem meču karijere

Prošao je košarkaš Crvene zvezde sve i svašta tokom bogate karijere, ali jedna utakmica mu je posebno urezana u sećanju

  • 0
KK Crvena zvezda - KK Panatinaikos Foto: Marko Jovanović

Košarkaš Crvene zvezde, Stratos Perperoglu, dao je intervju Džou Arlaukasu u Krosover potkastu, tokom kojeg je pričao o mnogim detaljima iz svoje bogate karijere.

Perperoglu ima 35 godina i već se muči s povredama tokom skoro dve godine u Crvenoj zvezdi, a u bogatoj karijeri igrao je za mnoge timove, počevši od najvećih rivala u Grčkoj, Panatinaikosa i Olimpijakosa, Efesa, Barselone, Hapoela, sve do crveno-belih iz Beograda.

- Blagosloven sam što sam igrao u tako velikim timovima, sa sjajnim saigračima i trenerima. Želeo sam da budem uspešan, da igram u ekipama koje osvajaju trofeje. Naučio sam se disciplini i da slušam savete. Nisam imao neki poseban talenat. Ali znao sam da slušam i da radim ono što treba da radim. To je nešto što novijoj generaciji malo nedostaje - rekao je Perperoglu.

Opisao je koliko je vera i religija važna u njegovoj karijeri.

- Vera je za mene jako bitna. Ona me je vodila, pomogla mi da dođem do ove tačke karijere i života. Želim da prati Hrista, da ga slavim i da me on vodi kroz život.

Prisetio se prelaska iz Panioniosa u Panatinaikos.

- Velika šansa. Prelepo. Želeo sam da igram za najbolje timove. Kada sam došao već su imali četiri trofeja Evrolige. Gledao sam Obradovića na televiziji, a onda sam imao šansu da radim sa njim. Neverovatno je da sam igrao za sve te timove. Prelepo, teško za opisati. Biti samo član timova sa takvim talentom. Naučio sam mnogo od saigrača.

Želimir Željko Obradović Željko Obradović; Foto: Marko Jovanović

Derbi Grčke i dalje pamti.

- Sećam se atmosfere. Bilo je neverovatno. U prvim mesecima bio sam van tima, bilo je to malo frustrirajuće, imao sam 23 godine, želeo sam da igram. Ali nastavio sam da radim i čekam priliku.

Zbog transfera u Olimpijakos zamerio se navijačima Panatinaikosa.

- Bila je to teška godina. Izašao sam iz povrede noge. Nisam imao ponude tog leta. Panatinaikos je napravio promene, novi trener me nije želeo. Bio je avgust i nisam imao ponude. Nije bilo drugog izbora. Zahvalan sam na dve godine u Olimpijakosu. Bila je to teška odluka, ali sam bio nagrađen. Osvojio sam još jednu Evroligu. Sve se događa sa razlogom.

Nikada neće zaboraviti prvi meč za Olimpijakos protiv Panatinaikosa u OAKA areni.

- Kada sam izašao iz tunela u OAKA areni, noge su mi se zatresle. Navijači su vikali na mene, pominjali moju majku. Nikada to neću zaboraviti. Kada je meč počeo, bio sam u redu. Pobedili smo, mislim da sam imao dobar meč. Bilo je teško. Supruga je bila u bolnici, čekala da se porodi. Čudna situacija.

Perperoglu je 2011. godine imao veliki zdravstveni problem jer je imao tromb u nozi, zbog čega je mogao da okonča karijeru, ali mu je i život bio ugrožen.

- Doktori nisu imali odogovor. Nisam znao u kom pravcu će sve to ići. Vera mi je pomogla u teškim trenucima, ali nisi imun na osećanja i na nesigurnost. Tada sam shvatio da košarka neće trajati zauvek - rekao je Perperoglu.

Sa 30 godina je odlučio da napusti Grčku i da okusi kako je igrati u inostranstvu.

- Imao sam 30 godina, znao sam da neću imati drugu priliku da vidim kako košarka izgleda van Grčke. Tamo postoji veliki pritisak, posebno za domaće igrače. Okusio sam to. Želeo sam da vidim nešto drugačije, drugačije iskustvo.

Stratos Perperoglu Foto: Marko Jovanović

Perperogluov otac je bio vojnik i zbog toga je porodica morala mnogo da se seli.

- Znao sam da je bilo mnogo žrtvovanja u mojoj porodici. Saznao sam da moji roditelji nisu razgovarali oko godinu dana i da je postojao veliki sukob u kući. Naučio sam međutim da budem disciplinovan. Tata je bio u vojsci i načio sam od njega koliko je važna radna etika i koliko je važno slušati instrukcije. Nikada nisam bio talenat o kom su svi pričali, ali hteo sam da radim i da slušam trenere - rekao je Perperoglu.

Želja mu je da karijeru završi u Grčkoj.

- Voleo bih da idem u Grčku da odigram još jednu godinu i da tamo završim karijeru. Ne znam u kom timu, ali dobro bih se osećao ako bi bilo tako i uradiću tako - zaključio je Perperoglu.

Video: Perperoglu poredio grčki i srpski derbi: Lakše je pred Grobarima jer ne znam šta pevaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA