≫ 

Nedović iz prve ruke otkriva kada je virus "eksplodirao" u Italiji: Ulice pune, olako su shvatili...

Sada je u Beogradu i kaže da je zdrav, te da su on i saigrači dobro prošli jer su bili u kontaktu sa igračima Reala

  • 2

Srpski košarkaš i bek Olimpije iz Milana Nemanja Nedović opisuje da je stanje u Italiji zbog korona virusa strašno i da je u jednom od žarišta pandemije  sve počelo pre oko mesec dana.

Nedović i saigrači su bili u kontaktu sa prvotimcima Real Madrida kod kojih je kasnije otkriveno da je Trej Tompkins zaražen koronom. Svi su se povukli u izolaciju, a nekolicina, među kojima je i Nedović otišla je u matične zemlje.

- U tom periodu niko nije imao simptome i dobro smo prošli. Situacija u Milanu je jako loša. Ne samo u Milanu nego u celoj Lombardiji. Broj zaraženih raste iz dana u dan. Vidim da Italija na sve načine pokušava da uspori virus ali su kasno krenuli sa drastičnim merama. Dok sam bio tamo video sam da su to ljudi olako shvatili i da nisu na vreme shvatili novonastalu situaciju. Sve je krenulo oko nedelje mode polovinom februara kada je grad bio pun, kada su restorani i kafići bili prepuni, mislim da se tada virus najviše proširio - priča Nedović za Arenu sport.

On ističe da je u Olimpiji bilo više straha nego među prosečnim milanskim stanovništvom i da je zbog toga sve i "eksplodiralo".

- Na neki način smo i pokušali da upozorimo Evroligu i ostale ekipe na ozbiljnost. Međutim, dok neko to ne doživi neće shvatiti kako treba i tako je bilo i u tom slučaju.

Nedović je u konstantnoj komunikaciji sa saigračima i kaže da je nekolicina već otputovala svojim zemljama ili gradovima u Italiji.

Bek Olimpije se čuje i sa ljudima iz kluba i kaže da novosti nema. Zna samo da je i zbog treninga i zbog sigurnosti hteo da se vrati u svoju zemlju.

- Dobijamo svake nedelje mejl gde nas obaveštavaju da ni ove nedelje nema nikakvih klupskih aktivnosti. Uz to dobijamo i treninge koje bi trebalo da odradimo dok smo u karantinu i to je to. Izolacija u Milanu gde sam bio sam je bila dosadna. Nisam imao uslove za ozbiljan trening, uglavnom sam gledao serije i filmove i brojao dane kada ću doći u Srbiju, biti sa svojom porodicom, svoj na svome i gde ću imati više uslova za treninge.

Nemanja Nedović Foto: Tanjug/AP

Nemanja opisuje i kako je izgledao karantin dok je bio u epicentru italijanske katastrofe, ali i kako sada sve to izgleda u Srbiji.

- U Milanu nisam smeo da izlazim napolje u tih 14 dana. Rizikovali bismo jako visoku kaznu, bilo je policije na svakom ćošku, pridržavali smo se toga. Klub nam je obezbeđivao sve i nismo imali potrebe za izlaskom. Što se tiče izolacije u Srbiji, jasno sam dobio instrukcije da 14 dana moram da budem u karantinu i ispoštovaću to naravno, kao što bi svako trebalo da ispoštuje.

Nedović se nada da se prvenstvo u Italiji i Evroligi neće prekinuti jer Olimpija ima šanse za doigravanje, ali kako kaže, nije optimista da će ova situacija skorije da se reši.

- Iskoristio bih priliku da apelujem na naš narod da poštuju sve mere koje su određene, da slušamo ljude koji su stručni za celu ovu situaciju i da pratimo instrukcije jer samo tako možemo što pre da se izvučemo iz teške situacije. Nadam se da ćemo što pre da se vratimo našim normalnim životima - zaključuje Nedović.

Video: Ivica Dragutinović: Špansko zdravstvo je na kolenima, Srbija treba da uvede zabranu kretanja 00-24

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    22. mart 2020 | 15:26

    Ako ćemo posteno, on se prvi sprdao sa virusom i ismejavao svoju suprugu koja je bila zabrinuta. Shvatite ovo ozbiljno ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA