≫ 

Ataman otkrio ideju Evrolige: Završnica u najmanje ugroženim državama, u igri i Srbija

Turski trener veruje da će se neke zemlje ranije opraviti od drugih i da bi one trebalo da budu opcija za utakmice odluke u najjačem takmičenju

  • 3
Ergin Ataman Foto: Marko Jovanović

Trener Andolu Efesa Ergin Taman veruje da bi Evroliga mogla da se nastavi u julu ili avgustu, u zavisnosti od toga kako se bude odvijala situacija sa pandemijom korona virusa. 

"Pivari" su jak kandidat za osvajanje Evrolige, trenutni su lideri na tabeli, pa otud i jaka želja kod Atamana da se sezona nastavi i da napadne evropsku krunu još jednom.

On je u izjavi za portal "A Spor" izrazio nadu da će do završnice lige ipak dođi, i to po scenariju koji bi odrazumevao pzavršni turnir umesto kompletnog plej-ofa za koji teško da će se naći prostora.

- Mislim da će Evroliga čekati do kraja maja i mislim da postoji ideja da se igra u julu ili avgustu. U Evroligi ima deset klubova iz različitih zemalja i svaka ima svoje mere. Nisam siguran da će se granice uskoro otvoriti, jer svi žele da se zaštite. Ne verujem da će se plej-of uopšte igrati - kaže Ataman, prenosi portal "Eurohoops".

Atamanu je najbliži realizaciji plan da se završni turnir igra u nekoj od zemalja u kojima se najbrže očekuje proglašenje kraja pandemije.

- Nastavak takmičenja u julu u nekoj od zemalja sa najmanje slučajeva zaraženih korona virusom, je ideja o kojoj se priča. Ako pogledate Grčku, Hrvatsku, Češku, Slovačku, Srbiju, videćete da tamo nema mnogo slučajeva, a biće ih još manje do kraja maja - optimista je Ataman.

Postoji očito i načelan plan organizacije putovanja i igranja tih mečeva, u njega je upućen iskusni stručnjak.

- Uz specijalne dozvole za letenje timovi i osoblje bi bilo sigurno. Svi bismo bili smešteni u jedan ili dva hotela, utakmice bi se igrale bez publike, ali bi mogle da se gledaju na televiziji u celom svetu - rekao je Ataman i zaključio da će Evroliga najverovatnije pratiti odluku UEFA u fudbalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    12. april 2020 | 23:18

    Ma nemoj, kod nas je malo zarazenih pa neka dodju zarazeni kod nas

  • Dzonika

    13. april 2020 | 05:25

    A u kojoj hali da igramo CARE, svi covid kapaciteti su popunjeni

  • Goran

    13. april 2020 | 14:29

    A sad si se setio Srbije Turčine ja bi ti zabranio ulazak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA