"FIBA Liga šampiona je početak velikih promena u evropskoj košarci"

Oglasio se turski klub

  • 0
sinan guler Foto: MN Press

FIBA je napravila najvažniji iskorak u cilju vraćanja elitnih klubova pod svoje "skute".

Evroliga je uzdrmana pošto je osvajač Evrokupa iz 2018. godine i redovni učesnik Evrokupa/Evrolige, turska Darušafaka, pristao da u naredne tri godine sigurno, igra Ligu šampiona u organizaciji FIBA.

Pored Darušafake, ovom takmičenju pridružili su se i Lijetuvos Ritas i Bilbao Basket, što može da bude naznaka velikih promena u evropskoj klupskoj košarci.

Turski klub je u međuvremenu izdao saopštenje u kojem je objasnio razloge zbog kojih je odlučio da se obaveže takmičenju u organizaciji Evropske košarkaške federacije. U objavi povodom svoje odluke, Darušafaka je istakla viziju koju ima FIBA o budućnosti evropske klupske košarke.

- Sa zadovoljstvom smo prihvatili saradnju sa košarkaškom Ligom šampiona, za koju verujemo da će predstavljati početak vrlo važne promene u evropskoj i svetskoj košarci - navodi se u saopštenju.

Darušafaka je postigla dogovor da u naredne tri sezone igra u Ligi šampiona, uz opciju produžetka na još dve. Turski klub smatra da je elitno takmičenje u organizaciji FIBA "takmičenje koje je najbolje usklađeno sa pravilima sportskog i finansijskog fer-pleja."

- Uzbuđeni smo i oduševljeni, zajedno sa svim našim navijačima, predstojećim takmičenjem u Ligi šampiona, jednoj od najboljih košarkaških organizacija u Evropi - zaključak je u saopštenju.

Daurušafaka je prethodnu sezonu igrala u Evrokupu, to takmičenje osvojila je pre dve godine, a u sezonama 2016-2017 i 2018-2019 nastupala je u Evroligi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA