≫ 

Lud finiš NBA: Sparsi bez plej-ofa posle 22 godina, Bobijev moćni "dabl-dabl" i drama "plej-ina"

Biće drame za osmo mesto na Zapadu za koje se ove sezone prvi put u istoriji igra doigravanje, takozvani "play-in" mini turnir

  • 3
boban marjanović

Foto: Tanjug/Ap

Boban Marjanović još jednom je zablistao u dresu Dalasa, upisao je gorostasni momak iz Boljevca ovog puta 18 poena i rekornih 20 skokova u porazu Mevsa od Finiksa 128:102.

Valja napomenuti da je Dalas, koji je odavno obezbedio plej-of, igrao praktično sa rezervnom postavom, uz tek malu minutažu Luke Dončića, te je otud Finiks lagano došao do trijumfa i skora 8-0 od restarta sezone.

 

Međutim, ni perfektan učinak možda neće biti dovoljan Sansima za osmu poziciju jer zavise od utakmice Portland - Bruklin, odnosno čekaju pobedu Netsa kako bi se u poslednji čas plasirali u takozvano mini doigravanje za osmo mesto u kojem je već Memfis.

Grizliji su svoj posao odradili ranije, savladali Milvoki 119:106 uz "tripl-dabl" role Jonasa Valančijunasa i "rukija" Dža Morenta.

Litvanac je upisao 26 poena, 19 skokova i 12 asistencija, a Morent 12 poena, 13 skokova i 10 asistencija.

Tako je Memfis došao do učinka 34-39, toliko imaju i Sansi, kao i Portland (meč manje), s tim da su Trejlblejzersi u možda najboljoj poziciji jer im pobeda nad Netsima donosi osmo mesto, samim tim šansu da u "play-in" doigravanju, gde učestvuju dva tima, još samo jednom pobedom potvrde plasman u plej-of.

"Play-in" format je uveden ove sezone, aktivira se u slučaju da između osmoplasiranog i devetopalsiranog tima razlika nije veća od četiri pobede, kao što je to slučaj sada na Zapadu, pa se ide u razigravanje.

U doigravanju za osmo mesto ekipi koje je osma biće potrebna jedna pobeda za plasman dalje, a devetoplasiranoj ekipi obe pobede da bi prošla u plej-of i nastavila sezonu i posle regularnog dela.

Konačno, možda i najzvučnija vest dana glasi da San Antonio Sparsi neće igrati u plej-ofu prvi put posle 22 godina!

Ekipa Grega Popoviča je izgubila šanse da se nađe u bilo kakvoj kombinaciji za plej-of pošto su sirektni rivali Memfis i Finiks upisali pobede.

Sparsi kasnije igraju meč sa Jutom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA