≫ 

Jokić nasmejao novinare na onlajn konferenciji: Svi prasnuli u smeh zbog poklona Melounu za rođendan

Bio je Somborac raspoložen posle svog prvog plasmana u finale Zapadne konferencije

  • 12
Nikola Jokić Printskrin: Youtube/House of Highlights

Denver Nagetsi su u finalu Zapada NBA lige, a jedan od najzaslužnijih je Nikola Jokić, koji je ostvario istorijski tripl-dabl. Posle meča Jokić je pokazao i emocije, što on retko radi, kada se izgrlio sa trenerom Majklom Melounom.

Jokić je i na konferenciji bio raspoložen, za početak je poručio da je njegov tim grupa koja možda nema superstarova, ali se nikoga ne plaši.

- Zabavnan je put, 3:1 Juta, pa 3:1 Klipersi, ali mi smo se vratili. Hto sam nešto da kažem pre meča, šta god da uradimo, pamtiće ovaj tim, ali nisam, jer je ovo veoma zanimljiv tim. Mi nemamo prvog pika, nikakvog superstara, svi radimo da dođemo do uspeha. Kada smo pobedili, bila je to neka vrsta olakšanja, to je dobar osećaj.

- Mi smo neko ko ne prihvata da je neko bolji od nas jer je superstar ili nešto slično. Ako treba da nas pobede, neka nas pobede, onda moraju da igraju mnogo bolje od nas. Oni su postigli 89 poena, to je neverovatno, ceo tim je radio na tome, skok je bio fenomenalan. Igramo jedan za drugog, čuvamo jedan drugome leđa, divno je biti deo ovakve grupe - rekao je Jokić posle meča.

Dobio je pitanje o Džamalu Mareju, koji je meč završio sa 40 poena.

- On je takmičar, veoma voli da se takmiči, ali ne bih da izdvajam mene i Džamala, svi su bitni, svaka uloga je bitna. Nismo samo on i ja, nije trener, već svi, Denver Nagets - istakao je Srbin.

Nikola Jokić, Džamal Marej, Majkl Meloun, Denver Nagets Nikola Jokić, Džamal Marej i Majkl Meloun; Foto: AP/Tanjug

On ističe da dani u karantinu nekada budu teški, ali kada sudija podbaci loptu, sve se zaboravlja.

- Kada sudija baci loptu, svakoga želite da pobedite. Da, želite da vidite porodice, nekad je dosadno, nekada je previše, ali kada meč krene, samo želite da pobedite.

Istakao je i kako su pronašli rešenje za udvajanje koje su na njemu konstantno vršili Klipersi.

- Udvajali su me mnogo, morali smo da nađemo način da izađemo iz toga. Džamal je odmah izletao čim bi me uzdvajali, uspeli smo da prevaziđemo to u savršenom trenutku.

Upitan je koliko je Majkl Meloun značajan za njega.

- Svaka osoba u našem timu je bitna. On je briljantan trener. On je 100 odsto spreman za svaku utakmicu, on je manijak za učenje, spreman je za svaku utakmicu i verujem da i kada igramo loše, on će u narednoj utakmici da nađe rešenje. Iskreno verujem u njega i veliki je deo Denver Nagetsa - rekao je Jokić, koji je otkrio i zanimljiv razgovor sa trenerom pre meča, kome je pripremio rođendanski poklon.

- Dao sam mu finale Zapada za rođendan. Pre meča rekao sam mu "Treneru, daću ti veoma dobar poklon, odvešću te kući, ili ću te odvesti u finale" - rekao je Jokić i nasmejao i novinare koji su onlajn postavljali pitanja.

Pogledajte i sami konferenciju:

Video: Nikola Jokić nakon pobede: Ceo pritisak je na njima, mi se zabavljamo

Denver je načinio senzaciju i posle 1:3 izbacio Los Anđeles Kliperse u polufinalu Zapada. U finalu konferencije čeka ih okršaj s Lejkersima, a kvota da će baš tim Nikole Jokića osvojiti NBA ove sezone je 9,50, dok je kvota da će biti šampion Zapada 8,50. Pogledajte  MOZZART kvote za osvajača NBA lige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA