≫ 

Jokić već zapretio Lebronu: Sve o finalu Zapada NBA koje budi Srbiju prvi put od Divca i Stojakovića

Klieprsi su već arhivirani, za Nikolu i Nagetse sada predstoji najveći izazov koji su dosad imali

  • 2
jamal murray, lebron james, anthony davis, nikola jokic Foto: Tanjug/AP

Punoletsvo su već napunile epske bitke Lejkersa i Sakramenta u finalu zapadne konferencije uz koje se krmeljalo u Srbiji pre odlaska na posao, u školu.

Svaki ljubitelj košarke koji drži do sebe pamti kao da je juče bilo okršaje Divca i Šeka, Brajanta i Kristija, Fišera i Bibija, Stojakovića i Orija, a danas, 18 godina kasnije, opet imamo Srbina koji želi slavu protiv legendarne i ponovo moćne franšize iz "Grada anđela".

Očekivao je gotovo čitav košarkaški svet glamurozni sudar losanđeleskih rivala Klipersa i Lejkersa u finalu Zapada, delovalo je da će tako i biti posle 3:1 u korist "Kandže" Kavaja i Džordža protiv Nagetsa u jednom trenutku, ali onda su proradili Denverovi "Betmen i Robin" Jokić i Marej, i njihova družina, kao i protiv Jute okrenuli seriju i sada će na crtu prvom favoritu za prsten.

Kao i te 2002. godine Lejkersi imaju možda i dva najdominantnija igrača lige, nekada Brajanta i O'Nila, danas Lebrona i Dejvisa koji superiorno vuku tim, ali imaće Nagetsi da brinu i te kako i o pomoćnom osobolju narednog rivala, Rondu, Markifu Morisu, Karuzu, Kaldvel-Poupu, Kuzmi...

Uostalom, Lebron je posle prve sezone u klubu svim silama urgirao kod uprave Lejkersa da mu se dovede još jedan "ol-star" kalibar kako bi titula postala realnost po slavni klub koji nije imao pravog rivala u dosadašnejm doigravanju, a podsećamo i da su regularni deo Lejkersi završili kao prvi u laganom ritmu.

"Jezerdžije" su u plej-ofu najpre eliminisale Portland 4:1, potom i Hjuston istim rezultatom što dovoljno govori koliko težak posao čeka Jokića, ali isto tako i Lejkerse čeka misterija zvana Denver koji se već dve serije "diže iz mrtvih" posle deficita od 3:1 i obrće u svoju korist.

To je i najveća snaga tima Majka Melouna: inat, karakter, fanatična borba sve dok ima nade i naravno lucidnost Nikole Jokića. Upravo su to reči našeg centra izgovorene odmah posle sedme utakmice sa Klipersima.

Poruka Srbina narednom rivalu je jasna:

- Moraće i oni da brinu o nama, ne samo mi o njima - uglas su poručili Jokić i Marej posle četvrte pobede nad Klipersima.

Baš tako, Lejkersi sada znaju koliko stvarno može Nikola, da je izrastao u igrača za najveća dela. Znaju šta sve ume sa loptom za koju često rivali nemaju predstavu gde će da ode kada je u njegovim rukama.

Šut, asistencija, dribling, široka je lepeza Jokićevih poteza i košarkaških viceva, svaki je i dalje nedokučiv i težak za odbranu po svakog rivala i sigurno je da će Lejkersi posebnu pažnju u odbrani koncipirati na zaustavljanju srpskog centra.

Neće biti velikih nepoznanica pre novog okršaja Denvera i Lejkrrsa, u regularnom delu sezone igrali su već četiri puta, uz tri pobede tima iz Los Anđelesa.

Jedini meč koji su poraženi od Nagetsa bio je onaj kada su bili lišeni pomoći Lebrona Džejmsa.

Jasno je, dakle, da Jokića i Denver, kao nekada Sakramento, očekuje najteži mogući posao protiv najveće NBA sile, a jasno je i to da će srpski ljubitelji košarke ponovo, onako kao nekada, grozničavo navijati alarme da prate pohod novog NBA Srbina ka finalu i prstenu koji je, zna se, najveće košarkaško dostignuće svačije karijere.

Satnica finala Zapada:

1. meč (petak na subotu) - 03.00

2. meč (nedelja na ponedeljak) - 01:30

3. meč (utorak na sredu) - 03.00

4. meč (petak na subotu) - 03.00

Eventualni 5. meč (ponedeljak na utorak) - 03.00

Vreme odirgavanja eventualnog šestog i sedmog meča biće naknadno određeno.

Serija se igra na četiri pobede.

 
 
 
View this post on Instagram
Dobro jutro 🎩A post shared by Burazzers.net (@burazzersnet) on

Denver je načinio senzaciju i posle 1:3 izbacio Los Anđeles Kliperse u polufinalu Zapada. U finalu konferencije čeka ih okršaj s Lejkersima, a kvota da će baš tim Nikole Jokića osvojiti NBA ove sezone je 9,50, dok je kvota da će biti šampion Zapada 8,50. Pogledajte  MOZZART kvote za osvajača NBA lige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA