≫ 

Burgos je osvajač Lige šampiona: Bivši plej Zvezde strpao Grcima pet trojki, slavi i Dejan Kravić

Košarkaši San Pablo Burgosa pobedili su AEK u finalu FIBA Lige šampiona i osvojili su ovo takmičenje trijumfom 85:74

  • 1
Foto: FIBA.com

Oni su slavili na fajnal-ejtu održanom u Atini, a najefikasniji je kod pobednika bio Tad MekFaden sa 18 poena. Uz to je imao i šest skokova i pet asistencija, pa je i zaradio priznanje MVP-ja fajnal-ejta.

Bivši plejmejker Crvene zvezde, iskusni Omar Kuk je počeo da donosi prevagu u drugoj četvrtini svojim trojkama. Ubacio je četiri, a Burgos je drugu deonicu dobio sa 35:12, nakon što je prvu izgubio sa deset razlike 24:14.

Foto: FIBA.com

U trećoj je španski klub produbio dvocifreni plus do 21 poena strašnim procentima šuta za tri (15 od 30 u tri četvrtine, 17/35 na kraju), da bi u četvrtoj upravo Kuk sa tri poena potvrdio trijumf i upisao svoj petnaesti poen.

Dobro se pokazao i Mikel Salvo koji je upisao 12 poena, ali i Aleks Renfro i Vitor Benite sa po 11. Srpski reprezentativac Dejan Kravić je za Burgos ubacio jedan poen.

AEK je poenterski predvodio Tajris Rajs sa 17 poena, Kit Lengford je ubacio 11, a Met Lodžeski devet. Vlado Janković je, poput Kravića ubacio poen.

San Pablo Burgos je pobedio kao debitant u takmičenju i kao klub koji je postao profesionalni 2015. godine, postigao je veliki uspeh. Ovo je drugi španski klub koji je osvojio Ligu šampiona posle Tenerifa pre tri godine.

Video: Za Jokića sam video da će biti odličan, ali Bjelica nije pokazivao da može daleko da dogura

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA