≫ 

Majami se bez Dragića digao iz mrtvih: Lejkerse dotukla taktika za Jokića, Batler ubacio 40 poena!

Lejkersi su Jokića rano uvodili u problem sa faulovima - ovaj put je to Dejvisu uradio Majami!

  • 4
Lebron Džejms Foto: Tanjug-AP

Košarkaši Majamija smanjili su na 2-1 u finalu NBA lige protiv Los Anđeles Lejkersa, iako su igrali bez jednog od lidera, Gorana Dragića.

Mnogi su predviđali "čišćenje" čim se slovenački plej povredio, ali su bez njega i bez Adebaja igrači Majamija uspeli da dobiju ovaj meč sa 115:104, zahvaljujući nestvarnoj partiji Džimija Batlera.

U istorijskom karijernom meču, Batler je ubacio čak 40 poena uz 13 asistencija i 11 skokova, Džejms je parirao tek sa 25 uz 10 skokova i osam asistencija, podrška je Džimiju bio Hiro sa 17 poena, ali i Olinik, koji je imao identičan košgeterski učinak uz sedam skokova.

S obzirom na kadrovske probleme, Batler je bio prinuđen da igra bez odmora, čak 45 minuta proveo je na parketu, što se isplatilo Majamiju.

Ovaj put je Majami primenio taktiku koju su Lejkersi imali za Jokića, rano su "napunili" Entonija Dejvisa faulovima, pa Lebron nije uspeo sam da iznese teret meča i približi ekipu dodatno tituli.

U poslednjoj deonici, Džejms je podbacio napravivši korake u dva navrata kada je bilo neizvesno, opet je vršio pritisak na arbitre tražeći faulove, izgubio je i nekoliko lopti, pa je Majami uspeo da ovaj duel učini zanimljivijim.

Džejmsu je uspelo samo da prestigne Džona Stoktona i preuzme 2. mesto najboljeg asistenta NBA istorije u plej-ofu, ispred njega je samo još Medžik Džonson.

Batler je prvi igrač koji je u finalima bio bolji od Lebrona u tri najvažnija statistička segmenta - poenima, skokovima i asistencijama, ujedno je i učestvovanjem u 73 poena kroz poene i asistencije zauzeo drugo mesto u istoriji kada su u pitanju NBA finala. Batler je i prvi posle Šekila koji je do 40 poena u finalu došao bez šuta za tri poena.

Naredni meč igra se u noći i između utorka i srede, a počinje od 3.00 posle ponoći po našem vremenu.

Video: Braun i Krauder lice u lice: Palo ozbiljno koškanje posred terena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rpd

    5. oktobar 2020 | 07:26

    Butler i Majami bi bili drzavni neprijatelj broj 1 ukolilo nekim slucajem oni osvoje...le bron da ne pobedi..smak sveta..koji ego moras imati da sam sebe nazivas "kraljem"!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA