Lejkersi bez Lebrona i Dejvisa bolji od Klipersa: Lenard i Džordž nisu mogli protiv krnjeg šampiona

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa vratili su se na parket manje od dva meseca od osvajanja prstena NBA lige i pobedili su Los Anđeles Kliperse sa 87:81

  • 0
Clippers Lakers Basketball Foto: Tanjug/AP

U pripremnom meču u noći između petka i subote očekivano nije bilo Lebrona Džejmsa na terenu, nije ni Entoni Dejvis navukao patike.

Mark Gasol nije upisao debi za Lejkerse, Kentavijus Koldvel-Poup i Markif Moris su propustili ovaj duel, pa su Jezeraši igrali u skraćenoj rotaciji sa svega devet igrača.

Kajl Kuzma i Talen Horton-Taker su izneli najveći teren pobede sa po 38 i 37 minuta na terenu, i shodno tome 18, odnosno 19 poena.

U Lejkersima je Montrezl Herel, pridošlica upravo iz Klipersa, ubacio 13 poena svom doskorašnjem klubu, dok je Denis Šruder, novajlija iz Oklahome, imao deset poena.

Herel je svojoj statistici dodao i 12 skokova. Na drugoj strani su Klipersi iskoristili skoro sve raspoložive snage.

Igrali su sa 18 igrača i nisu toliko poštedeli čak ni glavne zvezde Kavaja Lenarda i Pola Džordža. Istini za volju, minutaža njih dvojice nije bila u skladu sa renomeom, ali ovo je ipak predsezona.

Najefikasniji je u poraženom timu bio upravo Džordž sa svega deset poena, Lenard je ubacio samo tri, a većina ostalih po šest, sedam poena.

Clippers Lakers Basketball Foto: Tanjug/AP

Posle tvrde prve četvrtine i koša Devontea Kakoka za Lejkerse, zlatno-žuti su se malo odlepili i poveli 30:24.

To je bilo okidač za Kliperse da uđu u seriju 10:0 i preokrenu već do sredine druge četvrtine. Klipersi su vodili do treće i koša Luka Kenarda za 52:45 kada Lejkersi kreću da se vraćaju.

Horton-Taker je trojkom pred kraj treće četvrtine doneo prednost Lejkersima 59:58, Klipersi su tokom četvrte nakratko uspeli da je povrate, ali ne i da je sačuvaju i pobede.

Rezultati prvih mečeva predsezone:

Atlanta Hoks - Orlando Medžik 112:116

Detroit Pistons - Njujork Niks 84:90

Čikago Buls - Hjuston Rokets 104:125

Portland Trejlblejzers - Sakramento Kings 127:102

Los Anđeles Lejkers - Los Anđeles Klipers 87:81

Video: King Džejms doneo prsten u Los Anđeles, Lejkersi su šampioni NBA: Pogledajte slavlje nakon pobede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA