„Sigurno će biti među top igračima ovde“: Jokić uzvratio lepe reči Dončiću posle sjajne partije

I srpski i slovenački košarkaš postigli su po 38 poena večeras

  • 0
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Bio je Nikola Jokić i ove noći u centru pažnje. Njegov Denver poražen je nakon produžetka od Dalasa, ali je srpski košarkaš pogodio šut koji je odveo Nagetse u dodatnih pet minuta meča. Ipak, tamo se isprečio Luka Dončić koji je sa pet poena u poslednjih 60 sekundi doneo trijumf gostima.

Srpski košarkaš tvrdi da je razlog za poraz njegovog tima taj što je Denver u dodatnih pet minuta uzimao izuzetno loše šuteve, pa samim tim nije mogao da dođe do pogotka.

- Mislim da smo uzimali loše šuteve. Nismo uspeli ništa da pogodimo, oni jesu u tih dodatnih pet minuta i mislim da je to presudilo večeras – kaže Jokić.

Za razliku od nekih prethodnih partija, kada je umeo da upiše „brdo“ asistencija, Nikola je večeras završio sa svega četiri podeljene lopte, što su primetili i američki novinari.

- Bio sam dosta puta otvoren, zato sam bio agresivan. Igrali su dobru odbranu, nisu mi dali mnogo prostora da asistiram – dodaje srpski košarkaš.

Tvrdi Jokić da je ovo bila izuzetno interesantna utakmica. Činilo se i njemu da je Maksi Kleber presudio onom trojkom na tri sekunde pred kraj, ali je uspeo da uzvrati istim udarcem uz zvuk sirene.

- Čudna utakmica skroz za mene. Imali smo prednost na početku, onda smo je izgubili u drugoj četvrtini. Delovalo je da je Maksi dao trojku za pobedu, ja sam dao za produžetak. U nastavku su oni bili bolji, dosta su bolje odradili akcije. Zasluženo su pobedili – izjavio je košarkaš Denvera.

Nikola Jokić i Luka Dončić Foto: Tanjug / AP

Hvale je moralo da bude na račun Luke Dončića, za kojeg kaže da odlično vodi i proigrava svoju ekipu.

- Luka je sjajan igrač. Visok je i može sjajno da asistira. Zato može tako lako da doda loptu Bobanu ili bilo kom drugom igraču koji je u reketu. Zato nas je često hvatao van garda. Navikao se na takvu igru – dodaje Srbin.

Za kraj, Nikola kaže da mu nije uopšte bilo neobično da igra protiv dva svoja velika prijatelja – Bobija Marjanovića i Luke Dončića.

- Pa i nije bilo toliko čudno. Igrao sam sa Bobijem zajedno, igrali smo jedan protiv drugog, bili smo zajedno u reprezentaciji. Bobi je prijatelj koga jako dugo znam, Luka je ovde dve-tri godine, napravio je veliki uspeh i sigurno će biti među top igračima ovde. Lepo je kada imaš nekog sličnog ovde sa naših prostora – zaključuje Jokić.

Video: Grmi Džej u busu, Dončić krišom snimao Bobija u transu: Slaaaavija, pa Dalas Maaaaaveriks

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA