≫ 

Sonja Vasić završava karijeru posle Olimpijskih igara u Tokiju

Košarkašica Srbije najavila kraj 14-godišnje karijere

  • 1
Sonja Petrović košarkašica Srbije Foto:MN Press

Košarkašica Srbije Sonja Vasić saopštila je da će posle Olimpijskih igara u Tokiju završiti karijeru.

- Četrnaest sezona, 12 uzastopnih finalnih turnira, tri titule šampiona i vreme je za kraj. Prošle nedelje sam odigrala svoje poslednje utakmice u Evroligi, mom omiljenom takmičenju - napisala je Vasićeva na Instagramu.

- Želela bih da se zahvalim svakom od pet klubova koji su mi dali priliku da ih predstavljam, svoje korene i sebe. Bila je velika čast nadmetati se sa i protiv najboljih na svetu. Vreme je za kačenje patika o klin, posle Olimpijskih igara u Tokiju završavam svoju profesionalnu košarkašku karijeru dugu 17 godina - dodala je ona.

Košarkašica Đirone istakla je i da do kraja sezone ima još mnogo utakmica i borbe za klub.

- Leto će ko i uvek biti posebno, obući opet nacionalni dres i sa mojim omiljenim saigračicama još jednom probati ispisati istoriju. Jedno je sigurno, uživati dok traje - istakla je Vasićeva.

Jedna od najboljih i najtalentovanijih košarkašica Evrope i sveta sa reprezentacijom Srbije bila je šampion Evrope 2015. godine, na OI u Rio de Žaneiru osvojila je bronzu, a tri godina kasnije i bronzu na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • drone

    27. mart 2021 | 09:48

    Bravo Sonja ! Sve najbolje i hvala , bilo je uzivanje gledati kako igras i kako se ponasas na terenu... a i van .. Primer !!! 🙌🏻

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA