≫ 

“Svi jedemo isti hleb, moramo da budemo pažljiviji“: Jokić poziva na manje grubu igru u NBA ligi

Sve zbog velikog broja povreda u poslednje vreme u najjačem prvenstvu sveta

  • 8
Nikola Jokić Foto: Youtube / Printscreen

Denver Nagetsi oporavili su se od nezgodnog poraza protiv Golden Stejta, te su na svom terenu minule noći uspeli bez problema da savladaju najgori tim lige, Hjuston Roketse nakon odličnog prvog poluvremena.

Naš Nikola Jokić nije mnogo vremena proveo na svom terenu u odnosu na neke standarde, ali je imao dabl-dabl učinak od 24 poena, osam skokova i 12 asistencija. Bilo je ovo veče u kojem su neki njegovi saigrači beležili zaista fantastične partije i rušili rekorde karijere, pogotovo je impresivan bio Pi-Džej Dozijer, kojem je ovo bio prvi start u NBA ligi.

- Mislim da je bio sjajan. Otvorio je meč sa tri vezane trojke, dobro je radio na terenu. Nama je takođe bilo drago što je u igri od početka. Za razliku od prethodne noći, ove smo pogađali neke šuteve, lopta se kretala, imali smo veliki broj asistencija, sve je teklo na pravi način – istakao je Jokić.

On dodaje da u timu nedostaju neki važni igrači, ali da klupa radi sjajan posao u njihovom odsustvu. Za naredne mečeve kaže da će biti važno samo da se lopta dobro kreće.

- Nije samo Džamal taj koji fali, nedostaju Moris i Vil, glavni organizatori igre. Faku radi odličan posao, danas je bio sjajan, kao i klupa. Dodavanja su tekla bez problema, uvek kad budemo igrali na taj način, mislim da će nam biti daleko lakše – ističe naš momak iz Sombora.

Glavno pitanje je da li u odsustvu svih tih imena, Jokić treba da preuzme ulogu lidera, odnosno da bude taj koji će da motiviše saigrače?

- Ne znam iskreno, moguće je da to moram da radim, ali ja ih vodim primerom. Moguće da treba da podviknem s vremena na vreme, da preuzmem neki teret, da bih pomogao momcima. Kao juče, mislim da treba da budem bolji nego što sam pokazao. Protivnik je bio težak, ali smo se danas vratili pobedom. Neću reći ništa pametno – podvlači srpski košarkaš.

Za kraj, on poziva ostale da se zapitaju da li treba igrati toliko grubo. Sve je više povreda u NBA ligi, ne samo u Denveru, već u svim ostalim ekipama.

- Svi imaju mnogo povreda. Ne znam šta se dešava, jednostavno mislim da treba jedni druge da zaštitimo na terenu, jer jedemo isti hleb. Moramo kao igrači da budemo pažljiviji. Treba da se borimo, ali da sve to bude bezbednije. U našem timu nedostaju tri košarkaša, imali smo dosta koraka unazad ali smo uvek imali nekoga da iskorači – zaključio je Jokić.

Video: Srbin video moć najboljeg NBA šutera, Denver pao: Jokić čuo pokliče MVP, MVP, ali za Karija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    25. april 2021 | 12:32

    Da je Jokić Amerikanac davao bi prosecno 50 koseva jer bi dobijao minimum 16 do 20 slobodnih bacanja po utakmici jer minimum tiko faulova nad njim sudije ne sviraju u svakoj utakmici.

  • baba smilja iz darosave

    25. april 2021 | 16:03

    sad ti je grubo a kako ce tek da bude u plejofu

  • alal vera alal vera

    25. april 2021 | 16:03

    idi igraj balet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA