Budućnost prepisala od Zvezde: Sjajno drugo poluvreme srušilo Mornar, u Baru meč-lopta za finale

Tim Dejana Milojevića bio je efikasan ove večeri u Podgorici

  • 2
Nikola Ivanović Foto: ABA liga / KK Budućnost VOLI

Sve smo bliži velikom okršaju između Crvene zvezde i Budućnosti u finalu ABA lige! To bi sasvim sigurno bila kruna ove sezone u regionalnom šampionatu, a nakon pobede crveno-belih ranije danas protiv Igokee u prvom meču polufinala, do uspeha je došao i podgorički tim. Slično kao Beograđani, za to im je bilo dovoljno dobro odigrano drugo poluvreme u kojem su se rezultatski odlepili od Mornara, te na kraju slavili prilično lagodnu pobedu - 97:88.

Baš kao pred sam kraj ligaškog dela ABA lige, gledali smo jednu efikasnu utakmicu. Mornar je došao u crnogorski glavni grad željan da pokaže da se nije bez razloga našao u polufinalu i trećem mestu na tabeli. Grizao je tim sa obale Jadranskog mora, neretko je na svojoj strani imao i rezultatsku prednost, ali večeras to nije bilo dovoljno za pobedu. Videćemo hoće li biti kroz koji dan u Baru.

Bilo kako bilo, prvo poluvreme donelo nam je čak 103 poena, što dovoljno govori o stilu košarke koji su dve ekipe forsirale. Nakon nešto boljeg otvaranja Mornara, koji je poveo sa +8 (12:20), Budućnost se probudila, pa je već do kraja deonice smanjila na tri razlike. Već tokom druge četvrtine je tim Dejana Milojevića uspeo da preotme prednost, ali se gosti nisu tako lako dali, a u prilog tome ide samo jedan poen prednosti koji su imali na poluvremenu.

Iako su i drugo poluvreme otvorili bolje od rivala, Barani su se u završnih pet minuta treće četvrtine predali. Zapravo, Budućnost je za taj period ubacila čak 21 poen, naspram samo osam koliko je postigla ekipa Mornara. Tada je napravljena ključna razlika, koja je uz manja kolebanja zadržana sve do samog kraja utakmice. Tim Mihaila Pavićevića nije uspeo da nas uvede čak ni u neizvesnu završnicu.

Na kraju, statistički gledano, najistaknutiji pojedinac u redovima Budućnosti bio je Džastin Kobs koji je postigao 22 poena, a pratio ga je Nikola Ivanović sa 18 poena. Bilo je još dosta dvocifrenih u timu Podgoričana, pa je tako Vili Rid upisao 13 poena, Danilo Nikolić je dodao 11 poena, dok su Melvin Edžam i Petar Popović meč završili sa po 10 poena.

U timu Mornara, potpuno očekivano, viđena je dominacija Džejkoba Pulena koji je postigao 24 poena. Pratila su ga tri košarkaša koja su ubacila 12 poena – to su bili Derek Nidam, Ajzea Vajthed i Milko Bjelica. Ipak, nedovoljno da se napravi brejk i čudo u glavnom gradu Crne Gore.

Video: Radonjić očekuje i sledeći meč da bude težak: Gradili smo rezultat sve vreme i to je dobro!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA