≫ 

Sjajna partija Marjanovića u istorijskom NBA meču, Lenard uništio Dalas i izborio majstoricu

Srpskom košarkašu jedan skok falio za dabl-dabl učinak

  • 1
Boban Marjanović Foto: AP/Tanjug

Jeste Luka Dončić bio blizu tripl-dabla, jeste Bobanu Marjanoviću skok falio za dabl-dabl učinak, ali će Dalas plasman u narednu rundu morati da traži u majstorici protiv Los Anđeles Klipersa - 97:104!

Na krilima Kavaja Lenarda, koji ej ubacio 45 poena, Klipersi su izjednačili na 3:3 u četvrtfinalnoj seriji i u nedelju veče od 21.30 časova pokušaće na svom terenu da izbore duele sa Jutom koja je sa 4:1 počistila Memfis.

Lenard je sa 45 špoena izjednačio svoj rekord u plej-of seriji NBA lige, a Klipersima je pobedu donela sjajna odbrana u poslednjoj deonici koju su dobili sa 11 razlike. Pritom su ograničili šut domaćeg tima na samo 29 odsto.

- Uništio nas je, imao je paklenu utakmicu, ali to je ono što Kavaj radi - rekao je Dončić o partiji Lenarda na kraju.

Dalasu je na ovom meču bio potreban bolji Dončićev šut za tri poena, jer je gađao samo dva od devet. Na kraju je imao učinak od 29 poena, 11 asistencija, osam skokova i četiri ukradene lopte.

Marjanović je igrao 17 minuta i za to vreme je ubacio 12 poena i uhvatio devet skokova, te otuda i ne čudi što su navijači Maveriksa na društvenim mrežama poželeli da Srbin dobija više prostora.

Između Dončića i Marjanovića bio je Tim Hardavej Junior sa 23 poena, ali je isti igrač u završnim trenucima meča promašio trojku i polaganje. Dvocifren je jedino bio još Fini-Smit sa 11 poena i sedam skokova.

Što se tiče Klipersa, pored Lenarda istakli su se Džekson sa 25 poena i devet skokova i Pol Džordž sa 20 poena i 13 skokova. Batum je imao šest, Moris četiri, Zubac i Kenard po dva poena. To je sve od igrača koji su pogađali za goste.

Ono što je zanimljivo jeste i to da je ovaj meč ušao u istoriju NBA lige zbog toga što su svih šest u plej-of seriji dobili gosti. Dalas je poveo sa 2:0, potom je stigao i do 3:2 u Los Anđelesu, a sada se nadaju da bi mogli do još jednog čuda.

- Već smo to radili u ovoj seriji. Osećam da možemo ponovo da pobedimo. Videćemo ko je u pravu, a ko ne - rekao je Porcingis koji je iza sebe imao očajanj meč u kom je ubacio samo sedam poena.

>>> Sledeća prepreka Đokoviću na Rolan Garosu je Litvanas Ričardas Berankis, 93. igrač sveta, a njihov meč trebalo bi da počne oko 12.00. Kvota da će Novak slaviti sa 3:0 u setovima je 1,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Đoković - Berankis.

Video: Igra kao sa malom decom: Okružili ga i udaraju, ali ni to ne pomaže jer Bobi cepa mrežicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    5. jun 2021 | 12:22

    Nikako nerazumem zasto Marjanovic neigra kao starter .Kad god je usao napravio je i vise nego dobar ucinak.Mislim da se bolje uklapa u igru nego Porcingis

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA