≫ 

Greg Popovič otpustio Hrvata zbog lenjosti, ceo SAD se smeje potezu balkanskog igrača

Jedan od komentara je glasio i da izvesni Luka Šamanić mora da bude srećan što se nije vratio peške do kuće

  • 1
Luka Samanic, San Antonio Spars Printskrin: Youtube / NFH Ball

NBA ekipa San Antonija Sparsa odlučila je da otpusti hrvatskog košarkaša Luku Šamanića (21), kog je pre samo dve godine birala kao 19. pika prve runde drafta. Košarkaš se nije dobro pokazao tokom predsezone, dok američki novinari smatraju da je kap koja je prelila čašu njegov odnos prema igri, tačnije odbrani koju Greg Popovič posebno ceni.

Šamanić je bio igrač u kog je uprava kluba iz Teksasa polagala velike nade, o čemu svedoči i visoka pozicija na draftu, kao i ugovor koji je potpisan na četiri godine (sistem 2+1+1), prema kom bi ovom mladom košarkašu pripalo nešto više od 13 miliona dolara.

Ipak, kao grom iz vedra neba je odjeknula vest da Greg Popovič ne računa više na ovog košarkaša. Neko vreme je prošlo dok izvesni Don Haris, američki novinar, nije otkrio i razlog zašto je došlo do toga.

- Sparsi su objavili da su raskinuli ugovor sa Lukom Šamanićem. Znao sam da će se ovo desiti odmah nakon ovog sinoćnjeg poteza kada je Šamanić prestao da juri igrača u odbrani. Znam Popoviča predugo, znao sam da će doći do ovoga. Kako je neko rekao, iznenađeni smo što nije pešačio do kuće - napisao je Don Haris u svojoj objavi na Tviteru.

Luka Šamanić će zbog ovog raskida prihodovati oko tri miliona dolara zbog ugovora sa ekipom Sparsa.

Video: Mega preživela dramatičnu završnicu: Stipčević promašio trijumf Krke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    14. oktobar 2021 | 19:09

    Nije se on uznemirio što je otpusten ali to sto ste napisali da je BALKANAC nece nam oprostiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA