≫ 

Novi Pazar pred izbacivanjem iz KLS: Oduzeta im dozvola zbog duga prema bivšem treneru

Pazarci nisu izmirili obaveze prema bivšem treneru, Oliveru Popoviću

  • 3
OKK Novi Pazar Foto: Youtube / Printscreen

Bura niotkuda u Košarkaškoj ligi Srbije. Čelnici takmičenja odlučili su da oduzmu dozvolu za učešće Novom Pazaru zbog neisplaćenih dugovanja prema bivšem treneru, Oliveru Popoviću, koji je trenutno šef stručnog štaba lidera domaćeg prvenstva, užičke Slobode.

Klub iz grada sa Jošanice ima pravo na žalbu, a u saopštenju Košarkaškog saveza Srbije koje je preneo Mozzart Sport naovdi se da Pazarci nisu isplatili 4.067 evra, što je treća rata postignutog dogovora.

- Oduzima se dozvola Novom Pazaru za sezonu za učešće u takmičenju КLS u takmičarskoj sezoni 2021-2022 po odluci UO КSS br. 643/2 od 06.09.2021. godine - stoji u odluci lige.

Dalje se u saopštenju objašnjava zbog čega su Pazarci "nagrabusili".

- Uvidom u dokumentaciju, te dostupne i relevantne baze podataka, Кomisija je utvrdila sledeće:

OКК Novi Pazar ima dospela i neizmirena dugovanja prema gospodinu Oliveru Popoviću po osnovu pravosnažnih presuda Stalne sportske arbitraže Olimpijskog komiteta Srbije.

Oliver Popović i Đorđe Božić Foto: ABA 2 liga / Dragana Stjepanović

OКК Novi Pazar po sporazumu o isplati dugovanja sa gospodinom Oliverom Popovićem nije ispunio obavezu plaćanja treće rate postignutog sporazuma koja je dospela dana 05.10.2021. godine u iznosu od 4.067,65 evra u dinarskoj protivvrednosti.

OКК Novi Pazar je dostavio Кomisiji dokaz o uplati iznosa od 50.000,00 RSD koji predstavlja samo deo ukupno dospelog iznosa dugovanja.

Uvidom u presude Stalne sportske arbitraže Olimpijskog komiteta Srbije za navedene poverioce i postignuti sporazum o isplati dugovanja Кomisija je utvrdila da kontrolisani subjekt kao tuženi iz predmetnih presuda i kao potpisnik sporazuma nije ispunio obaveze po presudama i postignutom sporazumu tj. na dan donošenja ove Odluke ima dospela, a neizmirena dugovanja prema poveriocu Oliveru Popoviću.

Кomisija je time u postupku kontrole utvrdila da kontrolisani subjekt ne ispunjava posebne finansijske uslove propisane čl. 62. stav 1. tačka 5. Pravilnika o takmičenju КSS s obzirom da postoje dokazi o tome da utvrđena dugovanja nisu ispunjena, čime više ne ispunjava uslove neophodne za dobijanje i držanje dozvole za takmičenje koja mu je izdata - stoji u odluci.

Novi Pazar može da uloži žalbu Upravnom odboru Košarkaškog saveza Srbije u roku od osam dana od prijema odluke. Žalba na ovu odluku odlaže izvršenje.

Video: Besni Jokić nabo Morisa s leđa zbog prljavog faula: Srpski centar izbačen sa utakmice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    9. novembar 2021 | 18:49

    Pa po takvim kriterijumima sve klubove bi trebalo izbaciti iz lige. Svi su nekom duzni.

  • Moki

    9. novembar 2021 | 18:31

    Uuu jbt dobro je ako samo oni duguju svi ostali placaju redovno hahaha

  • Mali Dzoni

    10. novembar 2021 | 07:35

    Naravno,udri po manjim klubovima da je u pitanju Czv ili Partizan ne bi niko ni pominjao....Srbijo...umes li izaci iz blata i kaljuge????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA