≫ 

ABA sve više liči na NBA: FMP slavio protiv Podgoričana u utakmici od preko 200 poena

Kakav meč, kakav spektakl u Železniku

  • 4
FMP - Derbi Foto: MN press

Košarkaši FMP-a slavili su protiv SC Derbija u meču osmog kola ABA lige protiv SC Derbija sa 104:99! Panterima je ovo šesta pobeda u ABA ligi, a najjefikasniji je bio Danilo Tasić sa 25 poena, dok je kod Podgoričana najbolji bio Vinjales sa 18 datih koševa.

Niko nije navikao na ovakve rezultate u ABA ligi, ali ova sezona je definitivno po mnogo čemu drugačija od svih pređašnjih. Hrpa "ludih" rezultata, odličnih utakmica i pregršt iskusnih igrača i poznatih imena iz svetske košarke su doprineli tome.

FMP je senzacija ove sezone, klub iz Železnika ima šest pobeda i samo dva poraza u dosadašnjem toku prvenstva, dok je SC na skoru 4-4. Od ove dve ekipe se mogo očekivalo i to su i pokazale, kombinovano su ubacile preko 200 poena, što je neverovatno.

Domaći tim, FMP, bolje je otvorio meč i 1/4 je dobio sa 31:18. Već tada su mnogi pomislili da je sve gotovo, ali... Već u drugoj deonici, SC Derbi je postigao 31 poen, a primio 24, čime je prepolovio prednost Pantera.

Treći deo igre je doneo još bolju igru SC-a, oni su segment igre dobili sa 25:18, čime su prišli na samo jedan poen razlike. Nisu imali Crnogorci snage za preokret, pa su po drugi put na meču primili 31 poen, a dali su "samo" 25, što je bilo dovoljno za pobedu FMP-a od 104:99.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Pao je i FMP u teškoj borbi: Partizanovoj seriji nema kraja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA