≫ 

Legendarni Stejpls Centar menja ime za 700 miliona dolara

Ovo je najbogatiji ugovor u istoriji kupovine prava imena u sportu, a novo ime će biti Kripto Arena

  • 0
Stejpls Centar Los Anđeles Foto: AP/Tanjug

(Poznata dvorana u Los Anđelesu, Stejpls Centar, dom nekoliko lokalnih profesionalnih sportskih timova kao što su Lejkersi, Klipersi, biće preimenovan u Kripto.com Arena, najavio je vlasnik arene AEG u utorak uveče, a prenose američki mediji.

Mesto će zvanično promeniti ime 25. decembra kada Lejkersi igraju protiv Bruklin Netsa u NBA godišnjem božićnom meču..

Osoba koja je upoznata sa dogovorom kaže za Asošijeted pres da Kripto.com plaća 700 miliona dolara tokom 20 godina koliko će hala nositi ovo ime. Osoba je govorila pod uslovom da ostane anonimna jer obe strane ne objavljuju javno uslove onoga što se veruje da je najbogatiji ugovor o pravima imena u istoriji sporta.

Od kada je prvi put otvoren 1999. godine, mesto je poznato kao Staples Center.

Arena je dom NBA Lejkersa i Klipersa, NHL Kingsa i VNBA Sparksa. Devetnaest ceremonija dodele Gremi nagrada je održano na ovom mestu i redovno se održavaju koncerti vrhunskih muzičkih umetnika.

Nekoliko događaja visokog profila, uključujući memorijale za Majkla Džeksona, Nipsija Hasla i Kobija Brajanta, održano je u areni.

Kripto.com je platforma i razmena kriptovaluta sa sedištem u Singapuru. Osnovan 2016. godine, Kripto.com je tokom protekle godine bio u velikoj potrošnji širom globalnog sportskog pejzaža. Platforma je potpisala veoma vidljive sponzorske ugovore sa Formulom 1, UFC-om, italijanskom Serijom A, Pari Sen Žermenom i NHL-ovim Montreal Kanadiensom – dok je takođe kupila sponzorski logo Filadelfije 76ersa.

Video: Erupcija emocija: Suze i tuga na licima NBA zvezda zbog tragično nastradalog Kobija Brajanta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA