"Bela Čokolada" govorila o Srbima: "Bez Peđe i Divca, Evropljani ne bi imali šansu u NBA"

Čuveni Džejson Vilijams nije zaboravio na svoje nekadašnje saigrače

  • 0
Vlade Divac Jason Williams Džejson Vilijams Foto: Profimedia/Zuma Press/Chris Crewell

Retko ko nije ostajao budan da prati utakmice Sakramenta iz perioda kada su tamo igrali Peđa Stojaković i Vlade Divac, kao i čuvena "Bela Čokolada", Džejson Vilijams. Upravo je američki plej istakao da nije bilo većpomenutog srpskog dvojca, malo bi mladih Evropljana dobilo šansu u NBA ligi.

Džejson Vilijams je draftovan upravo od strane Sakramento Kingsa 1998. godine, kada je srpski dvojac "žario i palio" NBA ligom. Kako kaže igrač kom je nadenut nadimak "Bela Čokolada", njih dvojica su i zaslužni zašto sve više igrača iz Evrope dobija šansu.

- Vlade Divac i Peđa Stojaković su utabali put za mlade Evropljane koji žele da igraju u NBA i pokazali da je moguće stići iz Evrope i dobiti šansu. Sve se više evropska košarka približava onoj u Americi, iako SAD i dalje ima više talenta i fizički se ovde igra snažnija košarka - rekao je Vilijams za španske medije.

Tokom karijere, on je ostao upamćen kao veliki šoumen i čovek koji je želeo da zabavi sebe ali i publiku. Zbog toga nije ni začudio što je rekao da mu se mnogo više sviđa današnji stil igre sa šutevima, trojkama, kao i onim pogocima sa polovine terena.

- Sviđa mi se kako se igra danas, volim da gledam mečeve sa mnogo poena. Košarka je potpuno drugačija nego kada sam ja igrao, što se više trojki postiže to je više poena na meču. U moje doba igrači kao Šek i Veber su dominirali i usporavali igru. Sada se više daje poena, ali bilo bi mi teško da igram sada jer sam ja više voleo da asistiram nego da postižem poene.

Kako god, "Bela Čokolada" će ostati jedan od omiljenih plejmejkera velikog broja dece koja su već stasala i započela svoje profi karijere, upravo zbog toga što je bio - zabavan i slobodan.

Video: NBA legenda o Srbiji i ljubavi navijača Zvezde: Divac mi je uvek pričao o Srbiji i vašoj košarci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA