≫ 

"Ratnici" brutalno tuku Jokića: Prst u oko i u zadnjicu, lakat u lice, pesnica u bradu...

Ne prezaju ni od čega u Golden Stejtu da zaustave Srbina

  • 4
Nikola Jokić Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Nikola Jokić je bio nezaustavljiv za Golden Stejt na četvrtom meču četvrtfinalne plej-of serije, a "Ratnicima" nisu pomogle ni "treš tok" igre, na koje je Jokić imao spreman odgovor.

U tome je prednjačio Drejmond Grin, koji je neopreznom odbranom mogao i ozbiljnije da povredi našeg centra, kada ga je ubo prstom u oko već u prvom minutu utakmice.

Deluje da je ciljano gađao baš u predelu lica Nikole Jokića, jer je lopta bila daleko od njegove glave, jer ju je držao spuštenu u rukama.

Umalo je zbog toga izbila i opšta tuča na terenu.

Video: Šamar za Jokića: Grin patosirao srpskog centra

Svesni su u Golden Stejtu da ukoliko zaustave Jokića da su obavili ne pola, nego sav posao oko plasmana u polufinale, a očigledno ne prezaju ni od nekih skandaloznih provokacija u ovoj seriji.

Takvu je u utakmici broj tri imao Geri Pejton II, koji je posle jedne blokade nad Jokićem, kasnije u toku meča prst usmerio ka zadnjici srpskog centra koji je prolazio pored njega.

Jokić je na tu provokaciju odreagovao, okrenuo se ka Pejtonu, ali na njegovu sreću tu je bio Stef Kari, koji je uspeo da smiri Jokića i spreči ozbiljniji incident.

Ipak, to je, uz žestoke batine koje je trpeo pod košem, a koje su sudije tolerisale, izbacilo iz takta Jokića, koji je zbog protesta zaradio isključenje, na šta ga je Grin provocirao ponovo, mahajući mu.

Provokacije prema Jokiću od strane Voriorsa nisu nešto novo, pošto smo ih viđali i u regularnom delu sezone.

Na njihovom poslednjem meču u regularnom delu sezone, prednjačio je Džordan Pul koji ga je u jednom napadu zakačio laktom u lice, dok je u drugom udario Jokića pesnicom u bradu.

Jokić se nakon toga okrenuo ka Pulu, koji kao da je samo to čekao da započne kavgu, pa je raširio ruke pitajući se "šta je bilo?". Nikola mu je na to dao lekciju iz fer-pleja, pa ga je čak i zagrlio.

Video: Delirijum u Denveru: Jokić sa dve trojke digao halu na noge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA