≫ 

Real je u finalu Evrolige! Čudesni Kozer poništio maestralnu partiju Mirotića u beogradskom "El klasiku"

Madriđani će u finalu igrati protiv Efesa

  • 2
Fabijan Kozer

Foto: Tanjug / AP

Košarkaši Real Madrida novi su finalisti Evrolige, pošto su u u drugom polufinalnom duelu savladali Barselonu 86:83 u beogradskom "El klasiku". 

Madriđani su imali prednst na startu koju Barselona stiže i preuzima vođstvo. Barsa je imala potpunu kontrolu do sredine 3. četvrtine kada Real pravi seriju 16:2, uz odličnu igru u odbrani, i preuzima vođstvo. sledila je velika borba za svaku loptu do kraja meča, a izabranici trenera Pabla Lasa su se bolje snašli i na kraju zasluženo slavili. Real će u finalu igrati protiv Efesa koji je u prvom polufinalu slavio protiv Olimpijakosa.

Real je odlično ušao u meč i odmah napao rivala. Tako je posle uvodnih poena Barselone usledila serija Madriđana od 8:0, a sve poene postigao je Jabusele. Košarkaš Reala vezao je dve trojke, a potom i snažno zakucao.

Posle samo minut igre Najdžel Vilijams-Gos je iskrenuo zglob i izašao sa terena, što je bio veliki hendikep za Madriđane.  Real je do sredine deonice imao prednost, ali se posle tajm-auta Jasikevičijusa Barselona se vraća serijom 7:0 i preuzima prednost, 15:14. Do kraja četvrtine, igralo se koš za koš.

U nastavku, tim Pabla Lasa otvara četvrtinu sa dve trojke posle kojih Jasikevičijus odmah reaguje tajm-autom. Slično kao u prvoj deonici, Real je diktirao ritam, a Barselona je pratila i na momente preuzimala vođstvo. Ovaj period obeležilo je zakucavanje Brendona Dejvisa koji je izveo potez večeri.

Do kraja četvrtine Madrižani su stali, što Jasikevičijusov tim koristi i dolazi do prvom dvocifrenog vožstva na meču 43:33.  Laso je nastojao da tajm-autima prodrma svoje igrače, ali to nije zaustavilo Mirotića i Abrinesa koji su rešetali koš iz svih pozicija.

U nastavku, Barselona je igrala svoju igru i do sredine 3. četvrtine čuvala dvocifenu prednost. Ipak, usledila je neverovatna serija od 16:2 posle koje se Real potpuno vratio u igru i preuzeo vođstvo. Seriju je pojkrenuo Kozer koji pogađa u faul, a posle dobre odbrane i prodora Tavaresa, Real prilazi na -4, 54:50. Tu se Madriđani nisu zaustavili, potpuno su zatvorili prilaze svom košu, dok su u napadu malo po malo "topili" prednost Barse. Posle trojke Ljulja, Madriđani dolaze do vođstva od 60:56.

Do kraja, Real jeigrao svoju igru. Uz jaku odbranu čuvao je prednost od nekih 5 poena. Barselona je uspela da se oporavi od šoka i zaigra bolje, ali su Madriđani bili spremni  pronalazili poene. Ipak, prava drama je usledila na 3 minuta do kraja kada Laprovitola vezuje dve trojke i smanjuje prednost Reala na samo -2, 75:73. Posle poena Mirotića usledilo je izjednačenje. Ipak, usledila je nova drama. Kozer pogađa trojku, a onda i krade loptu, uz polaganje, za 80:75. na ovu mini seriju, Barselona odgovara serijom 4:0 za 80:79 na minut pre kraja.

Usledila je serija tajm-auta oba trenera i žestoka borba u poslednjem minutu u kojoj su se košarkaši Reala bolje snašli i zasluženo izborili finale.

Najefikasniji u timu Reala bili su Kozer i Jabusele sa po 18 poena, pratio ih je Ljulj sa 15. U poraženom timu, Nikola Mirotić je postigao 26 poena, Laprovitola je ubacio 17, a Brendon Dejvis 15 poena.

Video: Beograđani iz automobila trubama podrzali navijače Olimpijakosa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA