≫ 

Obradović: Sudije su u pravu, ali zašto to nismo videli i na prethodnom meču? Šta će Evropa da priča o nama?

Trener crno-belih se dotakao prekida utakmice

  • 59

Trener Partizana Željko Obradović održao je konferenciju za medije posle trećeg meča finalne serije ABA lige protiv Crvene zvezde!

Crno-beli su slavili sa 70:67, smanjili prednost u seriji na 2:1, dok će meč ostati upamćen po prekidu u poslednjem minutu kada se sudisjka trojka povukla u svlačionicu.

- Da vam kažem nešto, od prvog dana sam apelovao ovde na neke stvari, da se smire strasti, da se igra košarka, to sam rekao i navijačima kada sam uzeo mikrofon, ovo je ozbiljna liga, da bi bila ozbiljna moraju da se poštuju akteri, igrači i svi ostali na klupi. To je nešto veoma važno, sudije su donele odluku da isprazne deo tribine, bile su u pravu, ali imam problem što se to nije desilo na prošlom utakmicu. Taj kritetijum nije tada postojao, sigurnost igrača je najvažnija stvar, da se svi osećaju prijatno, to je jedino važno, to je sport, to je košarka. Apelujem na navijače na svakoj sledećoj utakmici da ovo više nikada ne rade, da dozvole protivničkom timu da igra, ovo je slika koja je otišla u svet, pa i onda od pre dva tri dana, večeras je ova slika otišla u Evropu. Šta će da se priča o nama, pokazali su mi snimke, velika je sramota što se događalo i pre dva tri dana i večeras - rekao je Obradović i dodao:

- Hoćete li vi da pišete o tome, ko će da zaboravi? Pretpostavljam da to nema veze, kad se ovde radi o sigurnosti, da mu ne doleti kovanica, da li pogodila igrača Zvezde ili nas, nema razlike. Molim vas kao nekoga ko ima moć da budete ono što treba da radite, da date primere, ko podgreva strasti, a ko je protiv toga. Da li ste od mene čuli nešto loše, sem da pozivam navijače da se ponašaju mirno i dostojanstveno? Ja sam spreman to da pokažete, samo fer i sportski, ali što više pokušuvaš da budeš fer i sportista, prave te da si ne znam ni ja šta.

Govorio je Obradović i o samoj igri.

- Tamo gde sam stao na konferenciji za štampu je to zadovoljstvo da je tim dao sve što može od prve do poslednje sekunde zahvaljujući moralu, borbenosti i želji. Dobili smo meču u teškim uslovima, klizav parket, pravo je čudo da se niko nije povredio. Pričao sam sa Radetom Zagorcem, dobro se oseća, ali u principu je moglo da bude gore.

- Sada je 2:1, daćemo sve od sebe da dođemo i do pete utakmice, to traži mnogo energije, koncentracije, želje, poštovanja, nije lako, ni igračima, nije lako ni nama, nadam se da ćemo skupiti dovoljno energije da u petak odigramo još jednu utakmicu na ovakav način. Da se vratimo sportu i košarci, to bi bilo najbolje za sve u ovom momentu.

Video: Sudije napustile teren Pionira na minut do kraja: Gađali ih pri izlasku u svlačionicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    2. jun 2022 | 07:44

    Zasto to nismo videli Obradovicu jos kada je Jovic pogodjen stolicom? Zasto to nismo videli na kupu u Nisu kada je covek umalo ostao bez oka, a i danas vuce posledice? Jeli znas ti za to? Zasto to ne vidimo svaki put kada se gadja telefonima i to nije prvi put?Zasto to nismo videli svaki put kad dodje do gadjana svime i svacime a to je u sustini na svakoj utakmici? Zasto Volden nikada nije gestikulirao vulgarno iako je bio vredjan i znao je sta ga ceka? Zasto ovaj sa jarecom bradicom to radi a isto je znao sta ga ceka, da li on to radi po necijem nalogu iz uprave ili "navijaca"? Zasto to nije uradjeno kad se pokazuju uvredljivi transparenti i uzvikuju uvrede na racun clanova porodice, kakvi god vec oni bili, a posebno kada se spominju deca? Jesi li ti toliko dugo bio u inostranstvu pa si sad dosao totalno neinformisan?

  • Ostoja 1

    2. jun 2022 | 07:00

    Ja ne verujem koliko se Obradovic pravi fin a sve zna, on na sve apeluje.... Pa druze reci da se igra pred praznim tribinama i kod vas i kod Zvezde, da se promeni pravilnik na pocetku sezone, isprazni hala posle prvog upozorenja pa sledece 2,3 utakmice bez publike ... Ne smes da kazes, vec si fin kao apelujes....smesno

  • Ostoja

    2. jun 2022 | 06:57

    Ne secam se da je neko na toj utakmici bacao topovske udare, udarao sudiju ... A i incident se desio na kraju utakmice ako nesto znas sta tada da prekines....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA