Surova osveta Vase i Šejna: Đorđevićev Fener uništen u 3. meču, Efes im ubacio 103 poena i rekao - nije kraj!

Kakva napadačka rapsodija dvojice najboljih košarkaša Atamanove ekipe

  • 0
Vasilije Vasa Micić, Šejn Larkin Foto: Marko Jovanović

Potajno su se nadali navijači Fenerbahčea da će već večeras biti u mogućnosti da proslave titulu u košarkaškom prvenstvu Turske posle dve pobede nad Efesom kod kuće. Međutim, isti taj tim večeras ih je u "Sinan Erdemu" uništio na sitne deliće sjajnom napadačkom partijom, iako su i gosti igrali sasvim korektno - 103:92.

Bio je ovo duel kakav se može poželeti. Visoki procenti šuta na obe strane, ogroman broj poena i atraktivna košarka. Na sve to, nijedna četvrtina nije donela ispod 40 poena, što govori da je ova utakmica zaslužila jedan veliki plus.

A glavni protagonisti - momci koji su vukli Efes do nove evropske titule, Šejn Larkin i Vasa Micić. Prvi je odigrao nadrealnu partiju u napadu i gotovo da nije ni izlazio sa terena, dok mu je Srbin svesrdno pomagao i sam bio u ludom naletu.

Na kraju, Šejn je ubacio čak 37 poena za 38 minuta na parketu uz 9/14 za tri (?!), dok je Vasa izbrojao do 29 poena za samo dva minuta manje u igri, a dao je 5 trojki iz osam pokušaja. Obojica su imala visoke procente, pa je Ataman mogao da bude i više nego zadovoljan.

Sa druge strane, Đorđević je mogao da pohvali samo dvojicu - našeg Marka Gudurića i Pjeriju Enrija, koji su napadački bili ispred ostalih. Međutim, Efes je uz Larkina i Micića imao dobar oslonac u reketu u vidu Tibora Plajsa, pa rupa u igri zaista nije bilo.

Sledeći meč na programu je već za dva dana, a domaćin će biti ekipa Anadolu Efesa, koja će još jednom pobedom pokušati da dođe do majstorice i vrati nas pred navijače Fenera.

Video: Micić on fire: Lud provod u klubu posle osvajanja titule

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA