Džikić stigao u Hapoel, vlasnik kluba oduševljen: "Obožavam što će u klubu biti neko luđi od mene"

Iz Podgorice u Jerusalim

  • 1
Aleksandar Džikić, Hapoel Jerusalim Printscreen: Facebook / Hapoel Jerusalem Basketball Club

Nedugo nakon što je završena sezona u crnogorskom šampionatu i posle osvajanja šampionske titule sa Budućnošću, Aleksandar Džikić se rastao sa podgoričkim klubom, a ubrzo je pronašao i novi angažman.

Nekadašnji trener Partizana karijeru će nastaviti u Hapoelu iz Jerusalima, a prema prvim rečima i srpskog stručnjaka, i ljudi iz izraelskog kluba, svi su zadovoljni što je do saradnje došlo.

- Veoma sam uzbuđen što sam u klubu tako važnom za istoriju izraelske i evropske košarke. Srećan sam što ću raditi sa motivisanim ljudima, to mi je vrlo važno. Čuo sam puno o navijačima u Jerusalimu, imao sreće da budem u dvorani. Nadam se da ću pomoći klubu da nastavi dobrim putem. Želimo da napornim radom postignemo nešto što se zove odgovornost prema košarci. Prolazimo kroz proces, pravimo tim. Zato mi je teško da detaljnije govorim šta i kako. Želimo da izgradimo karakter i identitet - bile su prve Džikićeve reči po dolasku u Hapoel.

Svoje oduševljenje povodom dolaska Aleksandra Džikića nije krio vlasnik kluba Ejal Čomski, koji je imao i veoma zanimljiv komentar rekavši da je konačno neko luđi od njega stigao u klub.

- Dugo smo sanjali da će biti naš trener. Ovo je ostvarenje sna. Ne samo da će nas košarkaški unaprediti, već će napraviti i sistem. Ima iskustvo na najvišem nivou. Veoma sam srećan što je sa nama, već prvih dana smo napravili sjajnu hemiju. Obožavam što će u klubu biti neko luđi od mene. Osećam da je njegov dolazak nešto što je potrebno u DNK Hapoela. Mi smo grupa sa srcem i dušom, a kada ubacite um i iskustvo imate dobitnu kombinaciju.

Video: Veličanstven doček za Džikića: Navijači Partizana gromoglasnim aplauzom pozdravili bivšeg trenera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA