Pešić o Jokiću: "Nikola je kao tambura, i on i igrači se raduju što je tu"

Poručio je selektor da je centar Denvera u dobrom fizičkom stanju

  • 12

Uspeo je Svetislav Pešić po dolasku na kormilo košarkaške reprezentacioje Srbije da "nagovori" Nikolu Jokića da igra za nacionalni tim - i to mu je svakako jedna od važnijih "pobeda" na klupi.

Javnost se nada da će ih sada sa Jokićem biti i više i na terenu, a na pitanje da generalno prokomentariše situaciju sa njim Pešić je rekao:

- Jokić je došao dosta dobro pripremljen. Najvažnije je da on, ne samo on, ali kada pitate za njega, da bude u dobrom fizičkom stanju. On je kao tambura, vreteno, on je došao dobro iz Amerike, fizički je spreman, raduje se što je sa reprezentacijom. To se vidi na svakom treningu, na svakom mom privatnom druženju sa igračima, oni se raduju što je tu.

Nastavio je Pešić na govorio o asu Denvera, aktuelnim MVP-jem NBA lige.

- Situacija sa Jokićem je povoljna, ostaje posle treninga, zadnji izlazi, prvi dolazi. Za njega je ova situacija... Malo se promenila igra, različiti su koševi, dimenzije, tri poena, igralište, u NBA imamo ilegalnu odbranu, ovde je reket dosta pun. On je već nekoliko godina u NBA, naravno da mu treba da se adaptira i na način igranja u Evropi, ali ako imaš znanje brže se prilagođavaš, a njemu znanje ne manjka - jasan je bio Pešić.

Što se tiče Jokića i njegove izjave na okupljanju, centar Denvera je poručio:

- Glavni fokus je da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo, pa ćemo videti za Eurobasket dokle doguramo, sve ekipe dolaze sa ciljem da uzmu medalju ili da osvoje, ne treba da idemo sa nekim prevelikim ciljem, već dan po dan sa treningom i obazrivo. Ljudi u Srbiji i naš mentalitet je takav, mi ne volimo košarku, nego da pobeđujemo, svi bi voleli da uzmemo medalju, ali to je još daleko.

Video: Jokić koliko mu znači igranje za Srbiju: Da se kvalifikujemo na SP, a na EP dokle doguramo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pranje na 100°C

    3. avgust 2022 | 14:44

    Ne perite ga, centrifuga mu ne pomaže.

  • Jovan

    3. avgust 2022 | 15:12

    Ko je ovaj ?

  • Fil

    3. avgust 2022 | 19:13

    Kakvi ste vi mizerni likovi. Niko fizičko nije radio, a vi našli da kritikujete Jokića. Ne možete ni patike da mu nosite..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA