≫ 

"Ako ne planiraš da vodiš Tea, onda ga ne zoveš": Milojević oštro po Karijevoj odluci

Pomoćni trener Golden Stejta iznenađen je odlukom selektora da precrta kapitena

  • 21
Svetislav Pešić, Dejan Milojević, Miloš Teodosić Foto: MN Press

Odluka Svetislava Pešića da iz reprezentacije eliminiše kapitena Miloša Teodosića, šokirala je košarkašku javnost, ne samo navijače, već i struku.

Tako su se javili i Moka Slavnić i Muta Nikolić kojima nije jasan potez Pešića, a slično misli i Dejan Milojević, koji je u potkastu sa Lukom i Kuzmom poručio da način na koji je Pešić precrtao Teodosića nije u redu i da nije trebalo ni da ga zove, ukoliko nije planirao da ga vodi na Eurobasket.

- Ne znam razlog zašto je Teodosić otpao sa spiska i šta se tu tačno desilo. Treba da poštujemo to što je Teo uradio do sada uradio za reprezentaciju Srbije. Ako ne planiraš da vodiš Tea, onda ga ne zoveš. Znači ne zoveš ga na pripreme, pa ga sklanjaš. Jedino,ne znam šta se desilo, ako je Teo ne znam šta napravio, mada mi ne deluje kao takav tip.

Ipak, Milojević ističe da je Pešić slične poteze kao sada sa Teodosićem radio i pre 20 godina kada je on bio u reprezentaciji.

Video: Ostaje pesma u uspomena na Tea kapitena: Luda žurka srpskih košarkaša za Teodosića

- Radio je ove stvari Pešić i kada sam ja bio u nacionalnom timu 2001. godine, kada je potpuno podmladio sastav, iako su u odličnoj formi bili brojni iskusni igrači, Lukovski, Berić, Lončar i mnogi igrači i nikoga nije zvao. Čak je 2002. napravio sličan potez kao ovaj, gde je Šćepanović bio najbolji u finalu godinu dana ranije, a onda ga je sledeće godine vratio sa priprema. Teodosić je reprezentaciji dao mnogo i kao što Šćepa tada nije trebalo na taj način da bude sklonjen, nije trebalo ni Teo sada… Hoćeš da podmladiš reprezentaciju ili bilo šta drugo? Onda ga ne zoveš - zaključio je Dejan Milojević.

Video: Ovako je govorio Teodosić o igračima koji odbijaju da igraju za reprezentaciju Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    9. avgust 2022 | 19:31

    To je to,covek objasnio.Amin!

  • Tihi

    9. avgust 2022 | 21:55

    Jedno je sigurno. Karija nije briga sta ko misli. Zato je i osvojio sp i ep. On radi sta misli da je ispravno i tu nema dileme. Doveo si me, prepustio si mi reprezentaciju i sad od..bi.

  • 534

    9. avgust 2022 | 22:48

    Po njemu je na pripreme trebao da pozove samo onih 12 koje će da vodi. Pa možda je planirao i Tea da vodi ali se desilo nešto što ga je skinulo sa spiska. Loša kondicija ili loša atmosfera sa njim u ekipi ili suprotstavljanje zahtevima... Sigurno postoji opravdan razlog za taj potez Pešića.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA