Mark Gasol će da igra još malo: Liga Endesa promenila pravila, Španac će biti udarna igla svoje Đirone!

Prelepe vesti za ovaj klub

  • 0
mark gasol Foto: Tanjug/Ap

Bajkovita priča iz Španije nije gotova i dobiće svoj nastavak. Nekadašnji NBA centar i prvi centar "Furije", Mark Gasol, nastupaće za ekipu Đirone u Ligi Endesa, pošto su promenjena pravila i dozovljeno je da igra iako ima funkciju predsednika.

Ova liga dosad nije dopuštala funkcionerima klubova da u isto vreme budu i igrači, ali je odlučeno da se ovo pravilo povuče. Ovo se direktno tiče upravo Mark Gasola, koji je je već godinama unazad na čelu kluba, ali je tek prošle sezone stigao kao igrač.

Gasol je odmah po dolasku uspeo da uvede svoj klub u viši rang, na najveću lestvicu košarke u Španiji, ali su ga pravila sputavala da nastavi da pomaže svojoj ekipi.

Ipak, bajkovita priča će dobiti svoj natavak, Gasol će opet igrati, a pitanje je da li će svoju ekipu uspeti da održi u ovom rangu. Mark Gasol ima 37 godina, a u svojoj karijeri je nastupao pored Đirone još za Barselonu, Memfis Grizlise, Toronto Reptorse, s kojim ima i prsten NBA lige, dok su mu poslednji klub u najjačoj ligi sveta bili Los Anđeles Lejkersi.

Video: Mark Gasol izjavom posle finala objasnio neuspeh Srbije!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA