Vreme čitanja: oko 1 min.

Mišković i Brunčević sa ukupno 18 poena doprineli devetoj pobedi Irkuta u Superligi Rusije: Grabe ka plej-ofu

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski košarkaši ponovo su imali dobar doprinos u trijumfu ekipe iz Irkutska

  • 0
Nikola Mišković, Tarik Brunčević Foto: Twitter / Russia Basketball / Printscreen

Košarkaši Irkuta iz Irkutska slavili su danas devetu pobedu u Superligi Rusije u košarci, pošto su na domaćem terenu savladali Bars iz Rostova na Donu posle uzbudljive završnice u kojoj su učestvovala i dva košarkaša iz naše zemlje, Nikola Mišković i Tarik Brunčević - 80:74.

Meč je rešen u poslednjoj deonici kada je Irkut stigao do dvocifrene prednosti, posle koje je Bars uspeo da se vrati na posed minusa, ali je domaći tim zatim postigao trojku, posle čega je usledila i ukradena lopta Miškovića koja je zacementirala da pobeda ostane u rukama domaćina.

Nekadašnji košarkaš Mege postigao je danas 11 poena za svoj tim uz osam skokova i dve asistencije, a iz igre je šutirao 2/4 za dva i 2/6 za tri uz 1/4 sa linije za slobodna bacanja. Ovo je bio nastavak njegove "dvocifrene" serije od početka sezone, jer ni na jednom meču za sada nije imao manje od 10 poena za Irkut.

Sa druge strane, Tarik Brunčević se danas zaustavio na sedam ubačenih poena, šutirajući 2/6 za dva, 0/4 za tri i 3/6 sa linije za slobodna bacanja. I on je uhvatio osam skokova, a podelio je i četiri asistencije.

Uz novu pobedu, Irkut se izjednačio sa Dinamom iz Vladivostoka na skoru 9-5, a postoji mogućnost da nakon ovog kola tim sa dalekog istoka Rusije završi na deobi trećeg mesta u slučaju poraza Barnaula od rezervnog tima CSKA iz Moskve.

(Telegraf.rs)

Video: Boriša Simanić prvi put posle Mundobasketa o povredi, oporavku, Zvezdi i nastupima za Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA