≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Detalj koji mnogi nisu primetili dok je Bogdan pozdravljao Peđu: Srbija krenula po košarkaškog bisera u SAD?

S. G.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Susret velikih prijatelja na meču Hoksa i Sakramenta

  • 1
Bogdan Bogdanović Printscreen: Twitter/@MattGeorgeSAC

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović postigao je 18 poena u porazu njegovih Atlanta Hoksa 122:107 od Sakramento Kingsa, a sam meč je bio poseban za kapitena reprezentacije Srbije pošto je igrao protiv svog bivšeg kluba. 

Bogdan je lepo dočekan od strane navijača, a posebno zanimljiva je bila scena pre početka meča, kada je video na klupi legendu srpske košarke, Peđu Stojakovića, bivšeg asistenta generalnog menadžera u Sakramentu. Osim njih, tu je bio i Majk Bibi, bivši košarkaš Kingsa, vlasnik Kingsa Vivek Ranadiv, a detalj koji su mnogi propustili jeste da je pored njih bio i Dragan Tarlać, direktor reprezentacije Srbije.

Bogdan Bogdanović, Peđa Stojaković Printskrin: X / MattGeorgeSAC

Shodno tome, aktuelizovana je priča o izboru reprezentacije Andreja Stojakovića, sina naše košarkaške legende, koji u Americi važi za velikog talenta i predviđa mu se blistava NBA karijera. Naime, mladi košarkaš sa velikim uspehom nastupa u SAD, a  nedavno je odabrao da karijeru nastavi na Stenfordu. 

Kada je reč o reprezentaciji, ono što je poznato jeste da se pričalo da će Andrej na kraju izabrati Grčku. Na jednom "hoop" samitu je i predstavljao Helene, ali je, krajem prošle godine, na pitanje da li bi izabrao Srbiju ili Grčku, dao odgovor koji je dao nadu da još ništa nije gotovo i da bi mogao da zaigra za Srbiju.

- Ne, nikako, nisam ništa odlučio! Uopšte nisam razmišljao o tome. Ne razmišljam za koju ćureprezentaciju igrati. Sada mi je najveći prioritet Stenford i kako ćemo se snaći ove godine. Kad dođe vreme da me reprezentacija bude pozvala, onda ću početi da razgovaram sa njima - rekao je Andrej tada za grčke medije.

Maksimum je učinjen

Tako, dolazak Dragana Tarlaća u SAD, poklapa se sa planovima kada je reč o reprezentaciji. Naime, kako je ostalo nekoliko meseci do početka Olimpijskih igara, neophodno je obaviti preliminarne razgovore i obratiti pažnju na srpske košarkaše koji nastupaju u najjačoj ligi sveta. Meč Atlante i Sakramenta bio je idealna prilika za druženje i razgovor sa kapitenom reprezentacije Bogdanom Bogdanovićem, ali i susret sa Stojakovićem, koji je njegov najbolji prijatelj. Naravno, jedna od neizostavnih tema mogao bi da bude i razvoj košarkaškog bisera koji bi, u slučaju odabira Srbije, mogao da predstavlja ogromno pojačanje Orlova, kako u narednim okupljanjima, tako i na duže staze. Uz asa Majamija, Nikolu Jovića, Nikolu Topića i ostale talente, Andrej bi mogao da predstavlja okosnicu nadolazeće generacije Orlova.

- Da li sam u kontaktu sa mojim najboljim prijateljem... Konkretno u vezi sa Andrejem, da, to pričamo od njegovog rođenja. Naravno, opet ništa to ne menja, naše prijateljstvo ne menja ništa u odnosu na odluku koja treba da dođe od deteta. Gde se on oseća najbliže, najtoplije, kao što je došla od Tristana. Prošao je dug period gde je on trebalo da oseti to i da odluči i doneo je tu odluku. To će se pokazati i u slučaju Andreja. Maksimum je učinjen i sa jedne i sa druge strane. Da li mi možemo da kažemo da će Peđa biti taj koji će to da preseče, ne, mislim da to treba da dođe od deteta prvo, da on to oseti, a roditelj je tu da ga podrži u toj odluci - rekao je Tarlać tokom 2022. godine pre početka Evropskog prvenstva u košarci na pitanje o Andreju Stojakoviću.

Na ovu temu je u prazničnom intervjuu za Telegraf govorio i selektor Srbije Svetislav Pešić. Iskusni stručnjak je istakao da se razgovori vode. Uz to, skinuo je pritisak sa mladog i talentovanog košarkaša i dodao da je konačna odluka na njemu.

- On će morati sam da odlučuje, tu nema nikakvog pritiska. Peđa je veliki naš drug i razgovara se i na tu temu. Ali to je prepušteno da familija i on sam odluče kada dođe vreme - istakao je Pešić. 

Da pdosetimo, Andrej Stojaković ima mogućnost da pored Srbije bira i Grčku, jer mu je majka Aleka Kamila Grkinja, a takođe je i rođen u Grčkoj u Solunu 2004. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Da li će sin Peđe Stojakovića igrati za Srbiju? Tarlać konkretno odgovorio na pitanje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beware of organized gangstalking

    24. januar 2024 | 05:23

    stojaković razbio amere 2002

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA