Vreme čitanja: oko 1 min.

Evroliga se oglasila saopštenjem zbog Makabija i Panatinaikosa: Janakopulos će zbog ovoga biti još više ljut

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neće se ovo saopštenje dopasti predsedniku Panatinaikosa

  • 0
Luka Kardum Foto: MN Press / Marko Metlaš

I više nego ljut je bio predsednik Panatinaikosa, Dimitris Janakopulos posle svega što se desilo juče u poslednjem minutu utakmice između Makabija i Panatinaikosa, jer smatra da je njegov tim žestoko oštećen.

On je potom na društvenim mrežama na srpskom jeziku psovao arbitra Luku Karduma iz Hrvatske, a klub je zatim poslao zvaničnu žalbu Evroligi, koja se danas momentalno oglasila saopštenjem.

Analizirali su sve sporne detalje iz poslednjeg minuta, a nema sumnje da će Janakopulos posle svega biti još više ljut, jer je posebno ciljao na situaciju u kojoj je Džoš Nibo potencijalno gazio aut liniju pred očima Karduma.

- Sa 57 sekundi do kraja poslednje četvrtine, igrač Makabija, Džoš Nibo uhvatio je ofanzivni skok pošto je Antonijus Klivlend promašio šut. Džoš Nibo, sa posedom lopte, bio je u ćošku terena i bacio je loptu ka Matijasu Lesoru. Lopta se odbila od Lesora i završila u aut u korist Makabija. Nakon što je pregledan snimak iz svih uglova, nije pronađeno dovoljno dokaza da je Džoš Nibo stao na liniju auta, pošto je njegova peta možda bila odignuta od terena, a kamera ne prikazuje suprotan ugao - piše u obrazloženju.

Evroliga je objasnila da je i druga odluka sudija kada su gledali ponovljeni snimak vezan za blokadu Matijasa Lesora nad Lorenzom Braunom i posledičnu mrtvu loptu bila ispravna, tako da sudije neće snositi nikakvu kaznenu odgovornost.

(Telegraf.rs)

Video: Slavlje košarkaša Vojvodine nakon osvojenog trofeja KLS

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA