Poštujte rusku tradiciju nećemo crne igrače: Veliki rasistički skandal Zenitovih navijača!

Boravak Malkoma mogao bi da potraje vrlo kratko u Zenitu iz Sankt Peterburga

  • 1

Nije neuobičajena i nepoznata pojava da navijači imaju rasističke ispade širom Evrope prema protivnicima, ali su navijači Zenita iz Sankt Peterburga otišli korak dalje vređanjem uprave kluba zbog svog igrača.

Samo tri dana nakon što je Malkom potpisao za 45 miliona evra i debitovao u subotu protiv Krasnodara, navijači su istakli ironičan transparent pa su počele glasine kako će klub već u januaru prodati 22-godišnjaka iz Barse.

- Hvala upravi što je lojalna tradiciji - pisalo je na transparentu koji je bio na tribinama bar desetak minuta. Navijači su kasnije negirali da je on rasistički motivisan uz jedno "ali".

Naveli su i da bi angažovanje tamnoputog igrača stvorilo samo nevolje u svlačionici.

- Mi nismo rasisti i za nas je nedovođenje tamnoputih igrača važna tradicija, naglašavanje identiteta kluba i ništa više. Mi smo najseverniji klub iz jednog iz velikih evropskih gradova i nikad nismo bili mentalno bili povezani sa Afrikom, Južnom Amerikom i Australijom - navode navijači u saopštenju.

Dodaju da nemaju ništa protiv ljudi koji žive na ovim kontinentima, ali i da neće igrače koji nisu bliski duhu Zenita iz Sankt Peterburga. Međutim, Zenit je i ranije imao igrače koji to nisu.

Ako se vratimo u 2012. godinu setićemo se da je Zenit tada za oko 70 miliona evra doveo Brazilca Hulka i Belgijanca Aksela Vitsela. Klub je u međuvremenu negirao da je reč bila o rasističkom transparentu.

VIDEO - Delije proključale kad su videle zastavu Kosova u Helsinkiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    5. avgust 2019 | 15:39

    "MI NISMO RASISTI"??? A nego sta ste druze nego ste rasisti? I to nevidjeni rasisti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA