≫ 

Navijači AEK-a izbacili novu pesmu koja je protiv Srba i Partizana (VIDEO)

Nastavlja se prepucavanje i na relaciji AEK - PAOK

  • 45
Navijači AEK-a Printskrin: Youtube/Ultras Way

Nova pesma navijača AEK-a, posvećena protiv ljutih rivala iz Soluna - ekipe PAOK-a, ovog leta je jedna od glavnih ultras tema u Grčkoj!

Međutim, osim klasičnog vređanja i prozivanja, u njoj na pogrdan način pominju Srbi i fudbalski klub Partizan, čiji su navijači u prijateljskim odnosima s navijačima solunskog tima.

Na udaru ultrasa AEK-a najviše je bio predsednik crno-belih iz Soluna - Ivan Savidis - dok je donekle iznenađenje što su Partizan i Srbi takođe u pesmi izloženi svakojakim psovkama.

Iznenađenje u smislu što AEK i Partizan donekle imaju zajedničku istoriju koja nije negativna.

Sve je počelo još u avgustu 1995. godine kada je AEK zvao Partizan u Atinu u sklopu letnjih priprema, dok su u grčkim medijima bili naslovi tipa ''AEK dočekuje stare prijatelje.'' S druge strane, navijači AEK-a su pevali ''Srbija, Srbija'' i ''Partizan, Partizan.''

Tri godine kasnije, navijači AEK-a su pokušali da priteknu u pomoć Grobarina na F4 Evrolige u Barseloni, kada su navijači Partizana ušli u fizički sukob sa tamošnjom policijom na tribinama.

Godinu dana kasnije, tokom NATO bombardovanja, AEK je gostovao u Beogradu protiv Partizana kao vid podrške srpskom narodu. Bila je tu i grupa navijača grčkog tima koja je, zajedno sa Grobarima, ušla na teren stadiona u Humskoj. Raširene su srpske i grče zastave, dok su zajedno palili američku.

FK Partizan FK AEK Foto: MN Press

Ipak, navijači AEK-a su okrenuli leđa Grobarima 2003. godine kada su došli na meč između Olimpika iz Marselja i Partizana, ali kao gosti domaćih navijača s kojima su u sjajnim odnosima.

Daleko od toga da su ultrasi AEK-a bili pobratimi sa Grobarima, ili da su dva tima bratska, ali je pomalo iznenađujuće što su novom pesmom udarili i Srbe i Partizan. Bez obzira na to što su crno-beli dobri sa PAOK-om.

>>> Partizan je imao teško gostovanje Malatiji u četvrtak, ali s Radom obično nema nikakvih problema kod kuće. Večeras u 19.00 kvota da će crno-beli slaviti bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Rad.

VIDEO: Ognjen Vranješ dočekan kao bog u Atini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gagi10

    18. avgust 2019 | 12:22

    Ako je protiv Partizana onda nije protiv Srba nego protiv Hrvata - Franjevaca.

  • I na Rajku, j v m

    18. avgust 2019 | 12:13

    Nek pevaju šta hoće. Paokovi navijači ih biju,gde god stignu,čak i u Atini

  • Zulender 2

    18. avgust 2019 | 12:11

    Nisu vredjali Srbe, nego ove splicane...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA