≫ 

Rezime OI, 2. dan: Vaterpolisti porazom krenuli po medalju, trijumfi basketaša i odbojkašica

Drugi dan takmičenja na Igrama u Tokiju nije bio toliko uspešan za naše sportiste kao prvi

  • 13

Nakon uspešnog otvaranja Olimpijskih igara i dva odličja za našu delegaciju, Srbija je drugog dana imala takiše veliki broj šansi da se okiti novim medaljama - od streljaštva pa sve do plivanja, ali na žalost nismo uspeli.

Srpska ekspedicija je prvog dana Igara uspela da dohvati jedno srebro preko Damira Mikeca i jednu bronzu kroz delovanje Tijane Bogdanović, a šta smo sve imali prilike da vidimo u tih 24 sata, možete pročitati ovde.

Na žalost Srpske reprezentativke u streljaštvu Zorana Arunović i Jasmina Milovanović nisu uspele da se plasiraju u finale Olimpijskih igara u Tokiju u disciplini vazduši pištolj 10 metara.

Arunovićeva je zauzela 17. mesto sa 573 kruga, dlok je Milovanovićeva završila kao 33. sa 566 krugova. Posle njih, strelci Milenko Sebić i Milutin Stefanović nisu uspeli da se plasiraju u finale olimpijskog turnira u disciplini vazdušna puška 10 metara. Sebić je kvalifikacije završio na 31. mestu sa 623 kruga, dok je Stefanović bio 38. sa 621 krugom.

Zorana Arunović, Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020

Suze Zorane Arunović posle neuspeha Foto: Profimedia/AFP

Osmehe su nam donele odbojkašice pobedom nad Dominikanom, basketaši sa dve pobede Poljska i Belgija, a Velimir Stjepanović je ušao u polufinale 200 metara slobodno.

Budite uz Telegraf i u ponedeljak 26. jula čekaju vas novi rezultati uživo.

Olimpijske Igre, Bilans medalja srpskih sportista

Ilustracija: Nikola Jovanović

Šta smo do sada videli?

 

*Neočekivan poraz vaterpolista na startu takmičenja

*Odbojkašice terorisale Dominikanu i rasturile u tri seta na startu Olimpijskih igara!

*Nema im ravnih: Basketaši Srbije čiste sve pred sobom, pala i Belgija za perfektnih 4:0 na OI.

* Jorović bez otpora ispala na startu Olimpijskih igara.

*Milenko Sebić i Milutin Stefanović u disciplini vazdušna puška 10 metara nisu uspeli da se plasiraju u finalnu borbu.

*Basketaši Srbije uspeli su da ostvare i treću pobedu u grupnoj fazi Olimpijskih igara pošto su nakon velikog preokreta bili bolji od Poljske sa 15:12.

*Zorana Arunović i Jasmina Milovanović nisu uspele da se plasiraju u finale u disciplini 10 metara vazdušnim pištoljem, iako je Zorana bila dugo u borbi da nastavi dalje takmičenje.

*Srpska veslačica Jovana Arsić nije uspela da se plasira u polufinale pošto je u kvalifikacionoj grupi završila na četvrtoj poziciji, tik ispod crte uspeha.

*Olimpijski šampion na 400 metara kraul je Tunišanin Ahmed Hafnaoui! On je završio priču za 3:43.36 i tako osvojio zlato ispred Džeka Meklaflina i Kjerana Smita.

*Ženska reprezentacija Australije u štafeti upisala se u istoriju pošto je na 400 metara slobodnim stilom oborila prvi svetski rekord na Olimpijskim igrama u Tokiju.

*Srpska bokserka Nina Radovanović plasirala se u šesnaestinu finala kategorije do 48 kilograma na Olimpijskim igrama pošto je sa 5:0 savladala Kanađanku Mendi Bužold.

*Endi Mari se povukao sa Olimpijskog turnira!

*Australija u neverici, doživela sudbinu Srbije: Prva teniserka sveta ispala na startu OI

Celokupni program naših sportista možete pogledati ovde.

Tok dešavanja:

 

13.40 Srpska plivačka štafeta na 4 x100 metara slobodno isplivala je nacionalni rekord 3.13,71 minut i zauzela 5. mesto u kvalifikacionoj grupi i nismo prošli u finale jer smo zauzeli 10. mesto.

12.30 Velimir Stjepanović bio je drugi u kvalifikacionoj grupi na 200 metara slobodno sa 1,46,26 što je bilo 14. vreme u kvalifikacijama i dovoljno za polufinale.

12.20 Vaterpolisti poraženi od Španije na startu Igara.

9.55 Od današnjih dešavanja imamo vaterpolo Srbija- Španija od 11.20 kao i nastup Velje Stjepanovića u plivanju od 13.20

08.58Jorović bez otpora ispala na startu Olimpijskih igara.

08.47Odbojkašice terorisale Dominikanu i rasturile u tri seta na startu Olimpijskih igara!

08.46Nema im ravnih: Basketaši Srbije čiste sve pred sobom, pala i Belgija za perfektnih 4:0 na OI.

 

08.14 - Ma, to je to! Odbojkašice Srbije furiozno osvajaju i drugi set protiv Dominikane i pobeda je već sada skoro jasna.

08.12 - Ivana Jorović izgubila je prvi set od Belgijanke Alison Van Ujtvank sa 6:3 na startu Olimpijskih igara.

Srbija, Olimpijske igre, Tokio 2020

Foto: Tanjug/AP

07.44 - Odbojkašice Srbije osvojile su prvi set protiv Dominikane sa 25:18 i sada jurišaju ka prvoj pobedi na Olimpijskim igrama.

07.33 - Druga teniserka sveta Naomi Osaka bez problema je rešila prvu prepreku na velikoj smotri pošto je sa 6:1, 6:4 savladala Saisai Ženg iz Kine.

07.15Milenko Sebić i Milutin Stefanović u disciplini vazdušna puška 10 metara nisu uspeli da se plasiraju u finalnu borbu.

06.44 - Ko je sledeći od Srba na borilištu - na liniji sa puškom u ovom momentu su Milutin Stefanović i Milenko Sebić, uskoro očekujemo izlazak na teren naše teniserke Ivane Jorović, dok će odbojkašice Srbije odigrati svoj prvi duel od 07.20 časova.

 

06.41 - Nemački teniser Aleksandar Zverev opravdao je ulogu favorita u prvom kolu Olimpijskih igara. Peti igrač sveta je sa 6:1, 6:3 savladao veterana Lu Žen Hsuna.

06.27 - Jeste da je tek drugi dan Olimpijskih igara, ali Srbija se može pohvaliti sa tim da je među prvih 15 zemalja po broju medalja!

Bilans medalja

Foto: OI2020/Printscreen

06.18Prva teniserka sveta Ešli Barti doživela je totalni krah na Olimpijskim igrama pošto je već na prvoj stepenici eliminisana od Špankinje Sare Soribes Tormo 6:4, 6:3.

05.36 - Endi Mari se povukao sa Olimpijskog turnira!

05.27 Basketaši Srbije uspeli su da ostvare i treću pobedu u grupnoj fazi Olimpijskih igara pošto su nakon velikog preokreta bili bolji od Poljske sa 15:12.

 

05.16Srpska bokserka Nina Radovanović plasirala se u šesnaestinu finala kategorije do 48 kilograma na Olimpijskim igrama pošto je sa 5:0 savladala Kanađanku Mendi Bužold.

05.01 - Ženska reprezentacija Australije u štafeti upisala se u istoriju pošto je na 400 metara kraul oborila prvi svetski rekord na Olimpijskim igrama u Tokiju.

04.50 - Počeo je i košarkaški turnir u Tokiju, a otvorila ga je Češka pobedom protiv Irana 84:78. Česi su se opustili u poslednjoj deonici, ali nisu bili kažnjeni za to.

04.45 - Počelo je takmičenje skejtbordinga na Olimpijskim igrama, a pogledajte kako je to izgledalo u Tokiju:

04.38 - Za 10 minuta, u ring će izaći Nina Radovanović koja u boks kategoriji do 48 kilograma ima borbu protiv Kanađanke Mendi Bužold i eventualnom pobedom bi se našla u šesnaestini finala.

 

04.22 - Veliko slavlje za domaćina Olimpijskih igara: Jui Ohaši postala je šampionka na 400 metara slobodnih stilom. Srebro ide Ejmi Vejant, dok će se bronzom okititi Hali Flikinger.

04.15 Srpska veslačica Jovana Arsić nije uspela da se plasira u polufinale pošto je u kvalifikacionoj grupi završila na četvrtoj poziciji, tik ispod crte uspeha.

 

03.59 - Senzacija! Olimpijski šampion na 400 metara kraul je Tunišanin Ahmed Hafnaoui! On je završio priču za 3:43.36 i tako osvojio zlato ispred Džeka Meklaflina i Kjerana Smita.

03.42 - Dominacija Amerikanaca na 400 metara mešovitim stilom. Zlatna medalja ide u ruke Čejsa Keliša, dok je njegov zemljak Džej Literlend na drugoj poziciji. Postolje je popunio Brendon Smit iz Australije.

Čejs Keliš

Foto: Tanjug/AP

03.34 - Što se tiče košarke, takmičenje je već počelo, a sve glave okrenute su ka duelu Francuske i Sjedinjenih Američkih Država. Amerikanci su odradili trening pred veliki okršaj.

 

03.31 - Nastup Jovane Arsić u veslanju je odložen, tako da će sledeća srpska predstavnica biti Nina Radovanović u boksu (04.48h) u kategoriji do 51 kilograma.

03.14 -  Zorana Arunović i Jasmina Milovanović nisu uspele da se plasiraju u finale u disciplini 10 metara vazdušnim pištoljem, iako je Zorana bila dugo u borbi da nastavi dalje takmičenje.

 

02.54 - Ulazimo u završnicu kvalifikacija: Arunović na 14. poziciji, dok je Milovanović na 37. mestu trenutno u kvalifikacijama. Osam devojaka ide dalje.

02.00 - Zorana Arunović i Jasmina Milovanović su otpočele svoje takmičenje u kvalifikacijama u disciplini 10 metara vazdušnim pištoljem, i bore se za finale.

 

01.31 - Prvo šta nam je na redu, a da se tiče Srbije, jesu Zorana Arunović i Jasmina Milovanović koje će u disciplini 10 metara vazdušnim pištoljem pucati u dva sata nakon ponoći, a onda sledi Jovana Arsić u veslanju (04.00), basketaši 3 na 3 (05.00), te Nina Radovanović u boksu (04.48).  A, onda ponovo strelci, pošto će sa puškom (06.00) gađati Milutin Stefanović i Milenko Sebić. I tako dalje, i tako dalje... Duga i lepa noć, a još lepše jutro su pred nama!

01.30 - Jedna informacija da se zagrejemo: Prvi put na Olimpijskim igrama, viđena je disciplina surfovanje. Pratimo sve, pa zašto ne bismo i to. Budite uz Telegraf Sport tokom noći.

Video: Samo da je vako svaki dan: Spremali smo priču o Novaku, kad ono dve medalje!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    25. jul 2021 | 08:27

    Ovo sa haljinama je uradio neko namerno da liči na Hrvatsku i to 100% Srbin koji bi i rođenu majku prodao da bi živeo dobro a da ništa ne radi..........ispitati ko je odlučivao o izgledu odeće.....

  • 534

    25. jul 2021 | 02:17

    Ovo je hrvatska zastava a ne srpska osim ako sportistkinje nisu obukle haljine naopako.

  • JO

    25. jul 2021 | 02:18

    Ume li neko da mi objasni ove boje na haljinama?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA