≫ 

Španović se podsetila osvojene bronze u Riju: "Raspalila bih sebi jedan šamar zbog te izjave"

Ivana je u međuvremenu postala svesna koliki je uspeh napravila u Brazilu

  • 0
Ivana Španović, Aleksandar Vučić, Veselin Jevrosimović, Vanja Udovičić Foto: Milena Đorđević

Naša najbolja atletičarka, Ivana Španović uspela je da se oporavi od povrede i spremna je da na Olimpijskim igrama u Tokiju "pojuri" još jednu medalju u skoku udalj. Podsetimo, na prethodnom nadmetanju u Riju već je osvojila bronzanu medalju.

Međutim, mnogi su se setili da je i pored osvojene medalje, Ivana bila donekle razočarana što nije osvojila zlatnu medalju za našu zemlju. To je samo dovoljno govorilo kolike su velike bile njene ambicije.

- Bronza nije nešto za šta sam se spremala sve ove godine i sva takmičenja na kojima sam uvek bila na postolju i najbliža zlatu. Mogla sam mnogo bolje i danas nisam imala sreće i prosto ne mogu da verujem da mi je baš danas bilo tako - rekla je tada "vruće" glave, Ivana Španović, koja je razočarano konstatovala da je mogla do zlata, koje je pripalo Tijani Bartoleti iz SAD.

Pred početak takmičenja u Tokiju, naša najbolja atletičarka se podsetila te izjave i shvatila je koliko je tada pogrešila.

- Pre neki dan sam slušala izjavu posle osvojene medalje u Riju. Prva reakcija bila je da se vratim sada tamo i raspalim sebi jednu šamarčinu - rekla je Španović u izjavi za Sportski žurnal.

Svesna je da je tada bila tužna zbog izgubljenog zlata, ali je na kraju shvatila da je bronzano odličje ogroman uspeh po kojem će zauvek biti upamćena u istoriji srpske atletike.

- Apetite koje imam, uvek potkrepljujem rezultatima sa takmičenja iz bliže ili dalje prošlosti, ali često faktor koji se pored sreće, shvata olako i zdravo za gotovo jeste zahvalnost. Tada sam bila slomljena zbog izgubljenog zlata, ali svaki dan posle toga sam ipak zahvalna na činjenici da sam jedna od tri osvajačice olimpijske medalje - zaključila je naša trofejna atletičarka.

Ona zbog pravila još nije u Tokiju. Tamo sleće tek 30. jula, a dva dana kasnije čekaju je kvalifikacije, dok je finale zakazano za 4. avgust.

Video: Šolja u Tokiju košta 7.500, a koliko će nas koštati poraz od Španaca?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA