Rezime, 6. dan OI: Novak bez zlata, najgori dan za Srbiju u Tokiju!

Uz Telegraf Sport ste imali priliku da ispratite još jedan dan na Olimpijskim igrama

  • 10
Tokio, Olimpijske igre 2021, ceremonija otvaranja, defile nacija

Foto: Tanjug/AP

Završen je i šesti dan Olimpijskih igara u Tokiju... I hvala bogu da je završen. Srbija nije dobila ono što je priželjikvala, a to je zlatna medalja u tenisu. Novak Đoković nije dogurao do finala, šokantno je poražen od Aleksandra Zvereva, a onda je nešto kasnije stao na istoj stepenici miks dubla sa Ninom Stojanović. Nada u bronzu je tu, ali bi lagali kada bi rekli da smo zadovoljni.

Pored tužne teniske priče, nismo ni shvatili da smo podbacili i u streljaštvu i plivanju. Sve u svemu, želimo da zaboravimo ovih 24 sata.

Najvažnije vesti:

 

*Ostade Srbija bez Đokovićevog zlata: Rusi prejaki za Novaka i Ninu, nadamo se duploj bronzi

*Novak Đoković poražen od Aleksandera Zvereva u polufinalu OI

*Iranac koji je osvojio zlato ispred Mikeca optužen da je član terorističke organizacije. Da li će to dovesti Damira Mikeca do zlatne medalje?

*Južonafrička plivačica Tatjana Šonmaker osvojila je zlato u trci na 200 metara prsno, ujedno je zabeležila i svetski rekord. Opširnije >>> OVDE.

* Zorana Arunović i Jasmina Milovanović ostale su bez finala u disciplini mk pištolj 25 m. Opširnije >>> OVDE.

* Hrvatski veslač Damir Martin uzeo bronzanu medalju

Uživo:

 

14.25Ostade Srbija bez Đokovićevog zlata: Rusi prejaki za Novaka i Ninu, nadamo se duploj bronzi.

12.57 - Uskoro počinje miks u kojem Novak Đoković ima popravni za put ka zlatu sa Ninom Stojanović. Srpski dubl igra protiv Rusa Aslana Karaceva i Elene Vesnine za prolaz u finale.

12.00 - Novak Đoković poražen od Aleksandera Zvereva u polufinalu OI.

11.00 - Velika frka se digla u Tokiju zbog Iranca Džavada Forogija, šampiona u streljaštvu u vazdušnom pištolju. On je bio ispred našeg Damira Mikeca, ali su sada organizacije za ljudska prava optužile Iranca da je član terorističke organizacije, koji je ratovao u Siriji, pa ukoliko MOK reaguje, moglo bi da se desi i da Mikec dobije zlato u slučaju da se Irancu ponište rezultati.

10.20 - Nastavlja se dominacija Južne Koreje u streličarstvu! An San je osvojila zlato u pojedinačnoj disciplini, i sada ima ukupno tri zlata, pošto je osvojila najsjajnije odličje i u ženskom i u miks ekipnom takmičenju. Ovim je ušla u istoriju kao prva žena u od 1904. godine koja je osvojila tri zlatne medalje u streličarstvu na jednim Olimpijskim igrama.

 

09.45 - Novak je počeo svoj meč polufinala protiv Aleksandera Zvereva i došao je do brejka u prvom setu. Meč možete da pratite u posebnom prenosu uživo.

09 30 - Luka Dončić i igrači Slovenije snimljeni na žurci u Olimpijskom selu uz alkohol, poker i devojke.

08.40 - Novak Đoković bi oko 09.45 časova trebalo da počne svoj meč polufinala OI protiv Alessandera Zvereva. Hačanom u prvom polufinalu trenutno vodi u setovima protiv Karenja Buste sa 1:0.

07.35 - Francuski džudista Tedi Riner doživeo je veliki šok na OI, jer je takmičenje završio već u četvrtfinalu. Riner je, inače, OI šampion iz Londona i Rija, a imaće priliku da se u repesažu bori za bronzu.

06.50 - Amerikanac Konor Filds doživeo je nesreću tokom polufinalne BMX trke i hitno je prevezen u bolnicu. Inače, on je u Tokio došao kao OI šampion iz Rija. Opširnije OVDE.

06.38 - Odbojkaši Brazila pobedili su selekciju SAD rezultatom 3:1 (30:32, 25:23, 25:21,25:20).

05.30 - Rukometaši Brazila su dobili Argentinu rezultatom 25:23 i sa Nemcima će se boriti za to 4. mesto koje vodi dalje. Takođe, Bahrein je dobio Japan sa 32:30 i tako su ostali u igri za prolaz dalje.

04.36 - Zorana Arunović i Jasmina Milovanovićč nisu uspele da se plasiraju u finale u disciplini mk pištolj sa 25m. Zorana je, na kraju, bila prva ispod crte (deveta), dok je Jasmina zauzela 30. poziciju.

 

04.14 - Ruski plivač Jevgenij Rilov osvojio je zlatnu medalju u trci na 200 metara leđno, a uz to je rezultatom 1:53,27 minuta postavio olimpijski rekord.

03.55 - Južonafrička plivačica Tatjana Šonmaker osvojila je zlato u trci na 200 metara prsno, pritom je upisala i svetski rekord vremenom 2:19.11.

03.29 - Hrvatski veslač Damir Martin osvojio je bronzanu medalju na OI, zlato je uz olimpijski rekord osvojio Grk Stefanos Ntouskos, a srebro Norvežanin Kjetil Borh. Martinu je ovo, inače, treća olimpijska medalja.

03.07 - Kanadska ženska "osam" veslačka reprezentacija osvojila je zlatnu medalju, dok su iza ostali Novi Zeland i Kina.

02.35 - Krenula je i atletika, 100 metara za žene. Kvalifikacije su završene, imamo učesnice finala uz nekoliko najboljih vremena u sezoni.

02.27 - Zorana se posle tri serije nalazi na 4. mestu, dok je Jasmina na 30.

02.00 - Zorana Arunović i Jasmina Milovanović se bore za finale u disciplini mk pištolj sa 25m.

01.56 - Jovana Arsić je treća u C finalu skifa, odnosno zauzela je ukupno 15. mesto na OI. Njeno vreme je 7:43:30 minuta, dok su ispred nje Šveđanka Lovisa Klason i Beloruskinja Taclane Klimovič.

Najava dana:

 

Novak Đoković, Kei Nišikori, Olimpijske igre, Japan, Tokio 2020

Foto: Tanjug/AP

Dan započinje veslačica Jovana Arsić koja će se takmičiti u C finalu, odnosno boriće se za plasman od 13. do 18. mesta u Singl skul varijanti. Njena trka je na programu u 01:45 po našem vremenu.

Nedugo nakon nje, tačnije u 02:00 po našem vremenu, na borilišta će se "vratiti" i strelkinje Zorana Arunović i Jasmina Milovanović. Njih dve očekuje nastavak kvalifikacija za disciplinu mk pištolj sa 25m, koje su počele dan ranije. Finale je na programu od 7 časova.

Novak Đoković oko 10 časova izlazi na teren u singl konkurenciji, a njegov rival u borbi za finale i sigurnu medalju biće Nemac Aleksandar Zverev. Odmah sa tog meča Novak će na drugi teren, gde je, za oko 12 časova, zakazano polufinale miks dubla u kojem on i Nina Stojanović igraju protiv ruskog para Karacev/Vesnina.

Konačno, Srbin koji završava program naših sportista je mladi plivač Andrej Barna, koji će od 12:12 po našem vremenu pokušati da sedomogne polufinala u disciplini - 50 metara slobodnim stilom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlizo

    30. jul 2021 | 08:40

    Koga zanima koliko su xrvati uzeli medalja. To je isto ko da ste napisali koliko je medalja uzeo zanzibar.

  • Milica

    30. jul 2021 | 12:18

    Glavu gore Noleeee idemo po bronzu!

  • Lord

    30. jul 2021 | 07:25

    Ova Zorana kad god je vazno - podbaci,ali uvek...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA