≫ 

MOK gotovo siguran da nema problema sa dopingom na Olimpijskim igrama: "Ispunjeno je 80% preporuka"

Uvek postoji određena šansa da neko koristi nedozvoljene supstance

  • 3
Tomas Bah

Foto: Tanjug / AP

Bilo je dosta govora o pravilima vezanim za ponašanje tokom održavanja Olimpijskih igara u Tokiju, a sve zbog koronavirusa. Japanci su bili vrlo rigorozni po tom pitanju, pa je to na koži osetila i delegacija RTS-a, koja je bila zatočena u svojim sobama do pre nekoliko dana. A dosta pažnje, domaćini su obratili i na anti-doping program.

Više od 80 odsto preporuka u vezi sa njim tokom Igara u Riju je ostvareno, izjavio je ataše za štampu Međunarodnog olimpijskog komiteta, Mark Adams.

- To je pitanje, koje je u rukama međunarodnih anti-doping organa, koji su nezavisni od nas. Oni su nas obavestili da su ispunili najveći program za olimpijske testove u istoriji – izjavio je Adams.

On kaže da je do sada urađen sjajan posao i da do sada nije bilo nekih većih problema sa dopingovanim takmičarima, odnosno pozitivnim testovima.

- To se odnosi na pitanja za preporuke, kojima su uključeni nacionalni olimpijski komiteti i sportisti. Mislim da je sprovedeno više od 80 odsto preporuka, pa je Međunarodna doping agencija odlično obavila posao. Do sada u ovim Igrama nismo naišli na ozbiljne probleme vezane za pozitivne testove. Verujemo da to ljudima daje poverenje da je agencija napravila odličan posao – zaključuje Adams.

Video: Kakav dan: Evo zašto su košarkašice jurile plus 6 i otkud dva zlata u skoku u vis!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    2. avgust 2021 | 11:00

    amere nesmete da testirate.... pa njihova gimnadticarka iz Ria je bila dopingovana i uzela zlato.... u Tokiju pobegla jer nije se dovoljno dopingovala... atleticari, kosarkasi americki su dopingovani kao i biciklisti

  • Lazar

    2. avgust 2021 | 10:10

    Jel testirate Amerikance

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA