≫ 

Dončiću ukazana velika čast: Slovenački košarkaš se našao u idealnoj petorci turnira u Tokiju

Njemu društvo prave neke velike zvezde

  • 7
Luka Dončić Foto: Tanjug/AP

Košarkaška reprezentacija Slovenije nije uspela da se vrati sa odličjem sa Olimpijskih igara u Tokiju, ali su definitivno pokazali da mogu da se nose sa najboljim reprezentacijama na svetu. Nakon brutalno dobro odigrane grupne faze i četvrtfinala, nisu imali dovoljno snage da zadaju konačan udarac u polufinalu protiv Francuske, a potom i u meču za bronzu protiv Australije.

Dirigentsku palicu je naravno držao Luka Dončić, koji je već u prvom meču turnira mogao da obori rekord po broju postignutih poena na Olimpijskim igrama, a potom je sve do samog kraja bio najistaknutijih pojedinaca.

To mu je omogućilo da se nađe među najboljom petorkom turnira u izboru FIBA zajedno sa Rikijem Rubiom iz Španije, Peti Milsom iz Australije, Kevinom Durantom iz SAD i Rudijem Goberom iz Francuske.

Faktički, svi igrači dolaze iz NBA lige, što govori o dominaciji igrača iz najjače lige na svetu. Podsetimo, zlato je pripalo Amerikancima, srebro Francuzima, a bronza Australijancima.

Video: Zagrljene, uplakane i ponosne: Sonja, hvala! Jelena, hvala!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA