Prlainović zanimljivo najavio četvrtfinale: Lakše je dati gol Australiji nego Soru, ali treba doći do gola!

Jedan od najiskusnijih igrača Srbije smatra da će duel u četvrtfinalu biti najvažniji za delfine na prvenstvu

  • 0

Andrija Prlainović, smiren, dobro raspoložen,a opet oprezan pred mečeve koji medalju znače. Posle duela Australije i Brazila, Prlainović je istakao da je znao ko će na megdan Srbiji.

- Australija je dosta ozbiljniji tim od ovakvog Brazila . Domaćin prošlih Olimpijskih igara je dosta promenio tim. Istina Australiji je lakše dati gol nego Soru, a opet treba doći do gola - kaže Prlainović.

Tako je i bilo Australija je bila ubedljivo bolja.

U prošlosti znali su Australianci da prave velike probleme. London, Rio pa i Kazanj. Uvek ej bilo tesno a mnogi smatraju da su poslednja tri minuta utakmice na Igrama opredelile put Srbije do kraja.

- Bili smo u teškoj situaciji, Nerešeno. Koliko smo biili blizu proslaka nismo bili mnogo dalje od ispadanja. Tada smo prelomili i posle zna se…Jednostavno mora koncetracija da bude na najvišem nivou, da smatramo da igramo protiv najbolje ekipe na turniru.

- Četvrtfinale je opasna utakmica. Nema popravnog. Ako ispadneš sve dobro što si uradio do tada pada u vodu. Još ako se loše krene pitanje je ima li vremena da se izvadiš. Ipak, po dosadašnjim igrama u grupi imamo pravo na optimizam i da sve zavisi od nas.

Foto: Marko Todorović

Ostali parovi su po Prlainoviću podeljeni kada su prognoze u pitanju:

- Derbi je svakako duel Italije i Hrvatske. Pratio sam sve utakmice. Hrvati i Crnogorci bez problema do prvog mesta. Mađari i Italijani su odigrali najbolju utakmicu do sada. Mislim da smo u četvrtfinali Mađari i mi veliki favoriti.

Sve ekipe su promenile bar nekog igrača. Ima novih imena:

- Mi smo promenili najmanje, dvojicu. Rašović i Ubović su drugačiji od Gocića i Nikića ali su dugo u sistemu i lako su se prilagodili. Opravdano su tu. Hrvati su takođe malo menjali.

Prihvata činjenicu da su mnogi Srbiju već proglasili najvećim favoritom:

- Godinama je već tako i to smo zaslužili igrama i rezultatima. Malo je opterećenje ali čast da da te drugi smatraju za favorita. Mislim da smo najjači i ovaj put a vićeemo da li ćemo to da opravdamo.

Foto: Guliver/Bryn Lennon/Getty Images

Normalno je da nas smatraju favoritima.

Do sada nije bilo uzbuđenja kada igra Srbija. Prlainović kaže:

- Nije ali obećavam da će ako stignemo do polufinala uzbuđenja biti.

(Telegraf.rs/waterpoloserbia.org)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA