≫ 

Iskustvo je presudilo: Hrvati u poslednjem minutu sprečili veliko iznenađenje Belorusije

Belorusija je pružila dostojan otpor

  • 2

Hrvatska je tesno dobila svoju prvu utakmicu na startu drugog kola Evropskog prvenstva protiv Belorusije 25:23, i zadržala šanse za plasman u polufinale. 

 >>>Srbija se definitivno oprostila od 1/2 finala EP, ali i rastužila Hrvate koji su navijali za Orlove (FOTO)

Belorusiji je malo falilo da zabeleži istorijsku prvu pobedu protiv domaćina Hrvatske na startu druge faze Evropskog prvenstva, ali je iskustvo Hrvatske presudilo u poslednjem minutu.

Hrvatska je od samog početka meča imala vođstvo koje su gosti nekako uspevali da sačuvaju i zadrže rezultatski priključak do poluvremena. Na odmor se otišlo rezultatom 15:12 za domaćina.

U sličnom ritmu nastavljeno je i drugo poluvreme. Mučili su se Hrvati da se rezultatski odlepe, što im nikako nije polazilo za rukom.

Foto: Tanjug/AP

Ono najzanimljivije viđeno je na samom kraju.

Ostalo je dva minuta do kraja, Belorusija je preko bekova uspela da izjednači. Selektor Hrvatske tražio je tajmaut posle koga je omaleni Cindrić u solo akciji uspeo da dovede svoju ekipu na +1, minut pre kraja.

Krenuli su Belorusi u najbitniji napad ali je iksustvo Hrvata presudilo. Spojili su blok na vreme pa je sudija samo mogao da svira faul u napadu, što su Šahovničari iskoristili pa je Marko Kopljar postigao još jedan gol za konačnih 25:23.

Zanimljivo je to da Hrvatska nikada nije izgubila od Belorusije. Pre ovog susreta odigrali su 11 utakmica i zabeležili 9 pobeda i 2 nerešena pa je uspešan niz novom pobedom samo nastavljen.

Najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske bio je Luka Stepančić i Marko Mamić koji su postigli po 5 pogodaka, dok se u reprezentaciji Belorusije istakao Jurinok sa 6 golova.

Sledeću utakmicu Hrvatska igra u subotu sa reprezentacijom Norveške, neophodan joj je trijumf kako bi se nadala polufinalu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    19. januar 2018 | 07:16

    Hrvati loši, tesko da ce sa ovakvom igrom u polu funale! Mada realno ovo je njihov domet ima tu 4,5 sigurno kvalitetnijih ekipa od njih koje ce se boriti za titulu.

  • Pedja

    19. januar 2018 | 15:27

    Kakvo iskustvo,sudije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA